Kira artışında uzatılan yüzde 25 sınırlama Niğde’de işe yaramadı. Memurların tayin dönemini fırsat bilen ev sahipleri evlere yüzde 100’ün üzerinde zam yaptı.
Türkiye’de kira artışına uygulanan yüzde 25 oranında sınırlama 1 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatılmıştı. Ancak bu sınırlama kuralları son zamanlarda Niğde’de ihlal edildi. 

“ HÜKAGED kekik yağı üretiyor” projesi hayata geçti “ HÜKAGED kekik yağı üretiyor” projesi hayata geçti

RAKAMLAR DUDAK UÇUKLATAN CİNSTEN
Kiralık ev fiyatlarının günden güne arttığı Niğde’de son rakamlar dudak uçuklatan cinsten. İnternet siteleri üzerinden ev sahipleri veya emlakçılar ilana konulan kiralık evlerin fiyatları, görenleri kara kara düşündürdü. Niğde’de ilana konulan 2+1 karalık dairenin fiyatının 12 bin 500 lira olduğu görünürken, 3+1 ve 4+1 evler ise 12 bin lira ile 15 lira arasında ilana koyuldu. Şehir içinde yapılı, oturulabilecek durumda evlerin en düşük kiralık fiyatı ise 5 bin lira civarında. 
YÜZDE 25 KURALINA UYAN YOK!
Niğde’de devletin belirlediği konutlarda yüzde 25 sınırlamasına uyulmadığını belirten vatandaşları, son birkaç ayda kiralık ev fiyatlarının aşırı derecede arttığını söylediler. Vatandaşlar, “Ev sahipleri yüksek ve emlakçılar yüksek fiyatlardan ilanlar açarak ne kadar kar elde edebilirim diye düşünüyor. Birileri fırsatçılık yapınca diğer ev sahipleri de buna uyuyor. Haliyle piyasa git gide yükselmiş oluyro. Yüzde 25 sınırlamasına uyulmadığı gibi, oturulmayacak harabe durumdaki evlere bile 3-5 bin lira kira isteniyor” dediler. 
KİRA ARALIĞI BELİRLENMELİ
Fahiş kira fiyatlarında denetimlerin artırılması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, “Devletimizin bir an önce duruma el atması gerekiyor. Denetim mekanizmalarında değişikliğe gidilmeli. Şehirler ve bölgelerin gelir düzeyine göre kira aralığı belirlenmeli. Belirlenen kira fiyatının üzerine çıkan olursa tespit edilip yaptırım uygulanmalı” ifadelerini kullandılar. 
SATILIK EVLERDE DE DURUM FARKLI DEĞİL!
Satılık ev fiyatlarında da durumun benzer olduğunu belirten vatandaşlar, “Niğde’de satılık evlerde de art arda fiyat artışlarına gidiliyor. Ancak fiyat artıkça satışlar düşüyor. Şu an konut piyasası oldukça durgun. Ev satışı doğru düzgün gerçekleşmiyor. Satılık evlerde de piyasa fiyatları yükseldi, talep azaldı” diye konuştular.