Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Gıda Denetim Seferberliği" çerçevesinde Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Denetim ekiplerince kent genelinde gıda işletmeleri denetlendi.

Niğde’de 871 işletme denetlendi.

Denetimler hakkında açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş; “ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Kontrol ekiplerimizce Ocak ayından Eylül ayı sonuna kadar kent genelinde 2 bin 918 işletmeye 3 bin 3 kez denetim yaptı. Yapılan denetimlerde 18 işletmeden numune alındı. Ayrıca ekiplerimizce 97 adet yem üretim ve satış yerleri denetlendi” dedi.

Niğde merkezde başta fırın, pastane ve unlu mamul üretimi yapan işyerleri olmak üzere gıda satış ve toplu tüketim yerleri dahil çok sayıda gıda işletmesi denetime tabi tutulduğunu belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, " İl ve İlçe Müdürlüklerimizce yapılacak resmi gıda kontrollerinde, halkımızın beslenme alışkanlıklarında oluşacak değişiklikler, göz önünde bulundurularak, bu dönemde tüketimi artacak olan unlu ve şekerli mamuller gibi gıda ürünlerini üreten ve satan işletmelerinin denetimlerine hız kesmeden devam ediliyor. Gıdayla ilgili olarak vatandaşlarımızın en temiz, en hijyenik, hilesiz yani bu anlamda bütün her şeyi kapsayacak şekilde bir gıdaya ulaşması en büyük hedeflerimiz arasındadır. Biz üretimden tüketime kadar her alanda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak, her aşamasında varız. Gıda mühendisi arkadaşlarımız, burada gerekli denetimleri yapıyor. Özellikle kasap ve şarküteri ile bakkal, market, büfe gibi gıda satış yerlerinin denetimlerine bu dönemde ağırlık veriyoruz. Tüketicilerimizin güvenilir gıdaya gönül rahatlığıyla ulaşması için gereken her türlü tedbiri almaya devam edeceğiz" dedi.

Hastaları 112 ambulans ekipleri sandıklara götürdü Hastaları 112 ambulans ekipleri sandıklara götürdü

Editör: Selim GÖKEL