Niğde Sağlık il Müdürü Dr. Bahadır Karaca, Evde Sağlık Hizmetleri uygulaması 01 Kasım 2010 tarihinde başlamış olup 2023 yılında Niğde’ye bağlı ilçeler, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri dâhil 6 bin 887 hastaya ulaşılmıştır” dedi.

Vali Çelik Sağlık yatırımlarını yerinde inceledi Vali Çelik Sağlık yatırımlarını yerinde inceledi

EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ EKİP SAYISI 12’YE ÇIKARTILDI

Sağlık İl Müdürü Dr. Karaca; “ 2023 yılında Evde Sağlık Hizmetleri Müdürlüğümüze bağlı sağlık tesislerimizde 10 ekip ile Bin 751 yeni hastaya ulaşmış olup, yılsonu itibariyle 2 bin 363 aktif hasta sayısına ulaşılmıştır. Yıl içinde 6 bin 887 takip edilen hastaya,  17 bin 725 ziyaret gerçekleştirilmiştir. 2024 Şubat Ayı itibariyle Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Bor Devlet Hastanesinde ekip sayısı artırılarak, 12 ekiple hizmet vermeye başlamıştır.

Niğde Sağlık il Müdürü Dr. Karaca; “İlimizde Evde Sağlık Hizmetleri Uygulaması 01 Kasım 2010 tarihinde başlamıştır. Birim kurulduğu günden itibaren ilimiz ve bağlı ilçeler, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri dâhil hizmetler verilmektedir.  Evde Sağlık Hizmetleri Müdürlüğümüze bağlı sağlık tesislerimizde 10 ekip ile Bin 751 yeni hastaya ulaşmış olup, yılsonu itibariyle 2 bin 363 aktif hasta sayısına ulaşılmıştır. Yıl içinde 6 bin 887 takip edilen hastaya 17 bin 725 kez ziyaret edilmiştir. İlgili birimden hizmet almak isteyen vatandaşlarımız 444 38 33 numaralı hattı arayarak koordinasyon birimine başvuru yapabilirler” dedi.

Evde Sağlık hizmetlerinden faydalanmak için yapılması gerekenler hakkında bilgi veren Dr. Karaca; “ 2023 yılında Müdürlüğümüze bağlı sağlık tesislerimizde 7 Hastane, 1 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi İl geneli toplamda 8 Evde Sağlık Hizmetleri Birimimiz bulunmaktadır. Ayrıca Evde Sağlık Hizmeti veren ekip sayımız 12’ye çıkartılmıştır. Ayrıca Evde Sağlık hizmeti ekiplerimizce 6 bin 887 hastamız bulunurken, bu hastalarımıza ekiplerimiz tarafından 17 bin 360 kez ziyaret edilmiştir. Yürüyemeyen ve kişisel ihtiyaçlarını karşılayamayan yatağa bağımlı hastalar, ağır özürlü kişiler, terminal dönem kanser hastaları, ileri derece kas hastaları, ağır KOAH hastaları, yeni doğanlarda  fototerapi ihtiyacı olanlar, evde sağlık hizmeti kapsamına alınanlardan ağız ve diş sağlığı hizmetlerine ihtiyacı olanlar başvuru yaparak hizmetten yararlanabilir.  İlgili birimden hizmet almak isteyen vatandaşlarımız 444 38 33 numaralı hattı arayarak koordinasyon birimine başvuru yapabilirler. Evde sağlık hizmeti randevu sistemiyle mesai saatleri içerisinde hizmet verir ve  Ücretsizdir” diye konuştu.  

Editör: Selim GÖKEL