Niğde Belediye Başkanlığı’nın katkılarıyla, Yetim Eli Derneği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen “Yetimlerle Piknik ve Spor Şenliği” etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte bir araya gelen çocuklar, hem doğayla iç içe keyifli bir gün geçirdi hem de çeşitli oyun ve etkinliklerle gönüllerince eğlendi.

Etkinliğe Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nurettin Kesler, kurum personeli ve çok sayıda gönüllü katıldı. İl Müdürü Kesler, mesai arkadaşlarıyla birlikte etkinlik alanında çocuklarla yakından ilgilenerek onların mutluluğuna ortak oldu. Zeka oyunları, sportif yarışmalar, eğlenceli aktiviteler ve çeşitli ikramların yer aldığı programda, çocuklara moral ve motivasyon sağlandı.

Bor Balkan Türkleri Derneği'nden Vali ve Belediye Başkanına Ziyaretler.
Bor Balkan Türkleri Derneği'nden Vali ve Belediye Başkanına Ziyaretler.
İçeriği Görüntüle

Etkinlik kapsamında çocuklar, gönüllerince eğlenirken hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine katkı sunacak oyunlarla desteklendi. Kurulan oyun istasyonları, spor alanları ve atölyelerle çocukların sosyal becerilerini geliştirmeleri hedeflenirken, aynı zamanda aidiyet ve dayanışma duygularının pekiştirilmesi amaçlandı.

Program sonunda çocuklara çeşitli hediyeler takdim edildi. Etkinliğin sonunda konuşan İl Müdürü Nurettin Kesler, “Çocuklarımızın yüzünde bir tebessüm oluşturabilmek en büyük mutluluğumuz. Onların yalnız olmadıklarını hissettirmek ve toplumsal dayanışma bilincini güçlendirmek adına bu tür etkinlikleri çok önemsiyoruz. Destek veren tüm kurum ve gönüllülere teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.

Yetim Eli Derneği tarafından geleneksel hale getirilen şenlik, bu yıl da büyük ilgi görerek hem çocuklar hem de katılımcılar açısından anlamlı ve unutulmaz bir gün olarak hafızalarda yer aldı. Niğde’de sosyal sorumluluk bilinciyle hayata geçirilen bu tür organizasyonların, toplumun her kesiminde duyarlılığı artırmaya devam etmesi bekleniyor.