Başkent Niğde Vakfı'ndan Eğitime Destek Başkent Niğde Vakfı'ndan Eğitime Destek

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda sağlıklı aile yapısının güçlü toplumların inşasındaki önemine vurgu yaptığı konuşmasında Vali Mustafa Koç; “Toplumları güçlü kılan aile yapısıdır. Aile ne kadar sağlıklı olursa, toplumumuz da o kadar sağlıklı olur. Ailelerimiz, toplumumuzu inşa edecek bireylerin yetişmesinde ilk okullarımızdır. Aile yapımız hem kültürümüz açısından hem Devletimiz ve milletimizin güçlü olması açısından son derece önemli ve kıymetlidir. Güçlü aile yapısı gerek sosyal Devlet sorumluluğu olarak, gerek kamu görevi olarak Anayasamıza da yansımıştır.” ifadelerine yer verdi.
Konuşmasının devamında Sayın Cumhurbaşkanın aile yapısına ve çocuk hassasiyetine değinen Vali Koç, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Koruyucu aile müessesi de Devletimizin Sosyal Devlet olma sorumluluğu anlayışı çerçevesinde öne çıkan unsurlarından bir tanesi. Aile ve çocuk kavramlarına oldukça hassas olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 24 Haziran 2021 tarihinde yayımlanan genelge kapsamında çocuk koruma alanında önemli hizmetler sunan Himaye-i Etfal Cemiyeti'nin kuruluş tarihi olan 30 Haziran tarihi Koruyucu Aile Günü olarak ilan edilmiştir. 
Cumhurbaşkanımızın değerli eşleri Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde yurdumuzun dört bir yanında bu sorumluluğu alan koruyucu ailelerimizle bir araya gelmek, onları tebrik etmek ve ‘Koruyucu Aile’ uygulamasının yaygınlaştırılması için önemli faaliyetler yapıyoruz. 
İlimizde 35 koruyucu ailemizin yanında geleceğe güvenle hazırlanan 45 çocuğumuz hayatını sürdürüyor. Bu evlatlarımızla sık sık bir araya geliyoruz. İnşallah bu sayıyı artırarak devam edeceğiz. Devletimizin onlara sağladığı imkanlar hat safhada güzel ve memnun edici. Devletimizin sorumluluğu altında bir aile ortamında yavrularımızın bakılması, eğitilmesi ve geleceğe hazırlaması son derece önemlidir.
Bu vesile ile koruyucu ailelerimizi aldıkları sorumluluktan dolayı tebrik ediyor, Devletimiz ve milletimizin adına teşekkür ediyorum. Koruyucu ailelerimizle birlikte Türkiye Cumhuriyetinin, Türk milletinin olduğu yerde hiç kimse aç değildir, açıkta değildir. Annesiz değildir, babasız değildir. Yetim değildir, öksüz değildir. Bu Devlet, bu aziz millet tüm kimsesizlere sahip çıkar. 
Bugün burada sizlerin aldığı sorumluluk bunun somut göstergelerinden bir tanesidir. Niğdelilere bir çağrı yaparak sözlerime son vermek istiyorum. Niğdeli hemşerilerimin koruyucu aile uygulamasının bir parçası olmasını istiyor ve bekliyor, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün her kademesindeki personeline yaptıkları tüm çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından sihirbazlık gösterisi ve birtakım etkinlikler yapıldı. Programın sonunda Vali Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç çocuklara pamuk şekeri ikramında bulundu.