Niğde'de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Tören, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulması  saygı duruşu ve  İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından tören Merkez Spor salonunda devam etti.

İl Gençlik ve Spor Müdürü İlker Ötgünlü Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından meydanda düzenlenen tören Merkez Kapalı Spor Salonu’nda devam etti. 

Vali Çelik, Niğde Belediye Başkan Yardımcılığına Atanan Ali İlker Atabay'ı Ziyaret Etti Vali Çelik, Niğde Belediye Başkan Yardımcılığına Atanan Ali İlker Atabay'ı Ziyaret Etti

Merkez Spor salonunda devam eden kutlamalarda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde gerçekleştirilen istiklal mücadelesinde yüce milletimizin tarih sahnesinde bir kez daha şaha kalkışının başlangıç tarihidir 19 Mayıs 1919 diyerek sözlerine başlayan Ötgünlü; " Bu kutlu zaferin yıl dönümünde aynı heyecanla o ruhu anmak istiyoruz. Bu aziz vatanın tüm fertleri, ecdadımızın bize miras bıraktığı bu toprakların şanlı bir emanet olduğunun şüphesiz ki farkındadır. Atalarımızın başlattığı o mücadele ruhunun da bizlere bırakılan değerli bir emanet olduğu unutulmamalıdır. O ruh, bu vatanın çok kıymetli gençlerinin içinde sönmeyen bir ateş olarak her gün daha da alevlenmektedir. 105 yıl önce düşmanı vatan topraklarından püskürten bu ateş, bugün her alanda yerli ve milli atılımlara öncülük ederek tam bağımsız bir Türkiye için yanmaktadır” dedi.

Gençler milli mücadele ruhunu içlerinde taşıyarak güçlü bir Türkiye için çalışmaktadır diyen Ötgünlü; “ Gençlerimiz, milli mücadele ruhunu ve istiklal ateşini içlerinde taşıyarak her gün bir önceki günden daha güçlü bir Türkiye için çalışmaktadır. En büyük yatırımları gençlerimiz hak etmektedir. Çünkü onlar yarınlarımızdır. Bu hususta Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, gençlerimizin sosyal ve sportif imkanlara ulaşması, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarında başarılı olmaları neticesinde ülkemizi temsil ederek, göğsümüzü kabartması için çalışmak en büyük hedefimizdir.  “Türkiye’nin Gücü Gençliğidir” sloganıyla yola çıkarak geleceğe güvenle bakmamızı sağlayacak olan gençlerimize inancımızı ve desteğimizi bir kez daha vurguluyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyorum” diye konuştu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmadan sonra, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Jimnastik, ekibinin hazırladığı gösteri sunuldu. Program muay thai, Taekwondo, halk dansları ve Türk Okçuluğu gösterisi ve Halk oyunları ile son buldu.

Editör: Selim GÖKEL