Çelik çifti 'Çocuk Evlerinde' iftar yaptı Çelik çifti 'Çocuk Evlerinde' iftar yaptı

3 LOKASYON 16 KORİDORDA EDS UYGULAMASI YAPILIYOR
Konu hakkında Niğde Valiliği tarafından yapılan açıklamalarda; “Ülkemizde karayolu trafik güvenliği 2021/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında kısa ve orta vadede ki hedeflere yönelik 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı çerçevesinde, Niğde Emniyet Müdürlüğü ile Niğde Belediye Başkanlığı tarafından imzalanan protokol ile ilimizde EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) Bor Yolu, D-805 Niğde-Kayseri Yolu ve Eski Kayseri Caddesi olmak üzere 17.177 metreyi kapsayan 3 lokasyon 16 Koridorda aktif halde hizmet vermektedir. 
ÖLÜMLÜ KAZALARIN ANA SEBEBİ AŞIRI HIZ
Dünyada trafik kazaları neticesinde meydana gelen ölümlerin üçte birinin ana nedeni aşırı veya uygun olmayan hızdan kaynaklandığı diğer nedenlere bağlı olarak meydana gelen kazaların da şiddetini arttıran temel etkendir. Yapılan araştırmalarda araç hızındaki her 1 km/s artış; %3 oranında yaralanma riskini ve %4-5 oranında ölüm riskini arttırmaktadır. Ortalama hızın %5 azaltılmasının, ölümlü trafik kazalarının %30 azalmasını sağlayacağı değerlendirilmektedir” denildi.
EDS SAYESİNDE YARALANMALI TRAFİK KAZALARI AZALDI
EDS (Elektronik Denetleme Sistemi)’ nin Niğde’de kurulması ile birlikte yaralanma trafik kazalarının azaldıı belirtilen açıklamada; “ Trafik kazalarının yoğunlaştığı yol kesimlerinde yürütülmesi gereken en yerinde denetim şekli hız denetimleridir. Özellikle kazaların meydana geldiği yol kesimlerinde hız denetimlerinin yapılması diğer tüm ihlal çeşitlerinin de engellenmesinde ana rol oynamaktadır. Çalışma prensibi olarak Elektronik Denetleme Sistemi ortalama hız denetimi esasına dayanmaktadır. EDS (Elektronik Denetleme Sistemi)’nin ilimizde kurulması ile birlikte 2022 yılı ilk beş ayı ile kıyaslandığında 2023 yılında yaralanmalı trafik kazalarında Bor Yolu üzerinde yüzde 10, Eski Kayseri Yolu üzerinde yüzde 25, D805 Devlet Karayolu üzerinde ise yüzde 100 azalma gerçekleşmiştir. Bu çerçevede, vatandaşlarımızın özellikle hız kuralları başta olmak üzere tüm trafik kurallarına riayet etmelerini rica eder, kazasız günler dileriz” denildi.