Niğde’de vatandaşın en çok sevdiği lezzetler arasında çorba var. Niğde’de kelle paça çorbası yeni yıl ile birlikte 120 lira oldu.

Adem: Süt fiyatlarından ne üretici memnun ne de tüketici Adem: Süt fiyatlarından ne üretici memnun ne de tüketici

Sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan çorba, kış aylarında Niğdeliler tarafından daha fazla tüketiliyor. Sağlığa olan faydalarından dolayı sıklıkla tercih ediliyor. Çorba satan lokanta ve çorbacılar Niğdelilerin çorbadan vazgeçmediğini belirterek, “Genelde kelle paça ve sakatat çorbaları yoğunlukla satılıyor. Elbette bunun yanında mercimek, tavuk suyu, yayla vb. birçok çorba çeşitleri bulunuyor. Geçen yıla oranla çorba fiyatlarına yüzde 50 zam geldi. Geçen yıl 150 liraya aldığımız eti şu anda 350 liraya alıyoruz. Bu husus bizim fiyatlarına yansıdı. Şu anda kelle paça çorbası 120 lira. Bizde artan maliyetler nedeniyle bu fiyata müşterilerimize sunuyoruz. Ama biz müşterilerimizi de kaybetmek istemiyoruz” dediler. 


VATANDAŞLAR FİYATLARDAN ŞİKAYETÇİ
Niğdeli vatandaşlar ise özellikle kelle paça ve işkembe çorbalarının fiyatlarının yüksek olduğunu belirterek, “Yılbaşından itibaren kafe, lokanta ve restoranlarda fiyatların görünür yerde bulunması zorunluluğu var, fakat Niğde’de bazı lokantalarda hala bu zorunluluk uygulanmıyor. Yeni yıl ile birlikte fiyatlarda da çok önemli ölçüde artış olduğunu görüyoruz. Niğde’de bir tas çorba 120 lira oldu. Artık ne yiyip içeceğimizi şaşırdık dediler. 


NİĞDELİLER FİYATLARA RAĞMEN ÇORBA TÜKETİYOR
Niğdelilerin fiyatlarının artmasına rağmen çorbadan vazgeçemediğini vurgulayan işletme sahipleri, “Niğdeliler fiyatlara rağmen çorba tüketebiliyor. Fiyatların o kadar fazla olduğunu düşünmüyoruz. Kış aylarında çorba içiliyor. Bunun en temel nedeni hastalıklara iyi gelmesi. Soğuk algınlıkları gibi kış aylarında salgın hastalıklar çok fazlalaşıyor. Bunun en doğal yöntemi çorba tüketmek. Bunun için Niğdeliler tercih ediyor. İnsanlar fiyatlardan dolayı bazen şüphe ile bakabiliyor. Çorbanın fiyat aralığı 60 lira ve 150 lira arasında değişiyor. Esnafların durumu çok kötü. Şu zamanda insanların geçinmesi zor. İnşallah bu durum sonlanır” dediler. 

Editör: Selim GÖKEL