Yeşilyurt Asmaz, Yeşilburç, Tepeköy, Kemerhisar, Bahçeli, Balcı, Altunhisar, Çukurkuyu, Gümüşler ve Manastırı, Ulukışla ve  Mehmet Paşa Kervansarayı, Niğde merkez eserleri ve Kalesi, Misli, Hasaköy, Fertek, Koyunlu, Sazlıca, Kırkpınar, Pınarcık, Güllüce, Kömürcü, Bağlama, Gölcük, Orhanlı, Edikli, Hançerli, Karatlı, Kayırlı, Kitreli, Azatlı, Bozköy, Aktaş, Postallı, Kılavuz,Bademdere, Çamardı, Uluağaç, Kiçiağaç, Dündarlı, Hacıbeyli, Elmalı,İçmeli, Dikilitaş, Bolkarlar, Aladağlar,Üskül, Maden, Horozköy, Emirler, Kılan, Darboğaz, Çiftlik, Kula  kısacası Niğde ilini gezmeli doya,doya .

Niğdeli Niğde’yi tanıdıkça Niğde daha kolay tanıtılır duruma erecektir. Niğde merkez ve yakın çevresine doğacak ilgi Niğde geneline yayılacaktır. Niğde’nin geleceğinde turizmden alacağı  pay Niğde gelişimini sağlayacaktır.

 Her Niğdeli kendini bir turizm gönüllüsü kabul ederde bu konuda çaba ve çalışma içinde olursa Niğde’ye büyük katkısı sağlar. Bunun yolu öncelikle Niğde ilini iyi tanımaktan geçer. Bölgemizdeki tarihi doğal güzellikleri tanınması ve onları her yerde anlatımı ilgi için yeterli yol olacaktır.

      Niğde turizmde gereken payı almamaktadır bölgemizde önemli tarihi değerler vardır. Bunların gün ışığına çıkarılması ve bu alanda çalışmalar yapılmasının Cumhuriyet döneminde oldu.  Kimi bölgeler Cumhuriyet döneminde süreci doğru kullandı ve hak ettiği konuma erdi. Niğde tanıtımda geride kaldı. Yapılan çalışmalar olmasına karşın Niğde özellikleri ile sunumda eksik kalındı Turizmden Niğde hak ettiği payı almalıdır bunun içinde önce Niğde de yaşayanların konuya duyarlı yaklaşımı gereklidir.      

 Niğde gelişiminin yolu turizmden geçer. Niğde için harekete geçecek turizm potansiyeli başka alanlarda yapılacak istihdamdan fazla iş olanağı yaratır. Çevre kirliliği olmadan, doğa tahrip edilmeden, insanların sorunları oluşmadan en güzel gelişmişlik sağlanacak alan tarihi, doğası, kültürü ile turizmdir. Bu sağlanırsa Niğde hızla kalkınır ve gelişir. Niğde’de olan herkesin Niğde için yapacağı katkı Niğde ilinde olan değerleri tanıyıp tanıtmasıdır.