Orman Yangınlarına Karşı Dikkat Çağrısı Orman Yangınlarına Karşı Dikkat Çağrısı

Son yılların en kurak ve sıcak kış ayının yaşandığı Niğde’de kış müjdesi meteoroloji kaynaklı olarak Niğde Valiliğinden geldi. Niğde Valiliği bugün itibariyle kuvvetli lodos fırtınası uyarısı yaparken hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceği ardından da yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olabileceği uyarısı yaparken vatandaşları hava şartları konusunda uyardı.


Haftalar öncesinde kış hazırlıklarını tamamlayan Niğde Valiliği, il emniyet müdürlüğü, il jandarma komutanlığı, Afet ve acil durum il müdürlüğü ve 112 çağrı merkeziyle tüm tedbirlerini alarak şehirlerarası kara yolları başta olmak üzere köy ve kasaba yollarında yaşanabilecek olumsuzluklar konusunda tam kadro müdahale hazırlıklarını tamamladı.

KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMESİNE DİKKAT!

Olumsuz hava koşulları arasında en tehlikelerinden olan yoğun rüzgâr ve fırtına konusunda vatandaşları uyaran yetkililer çatı uçması, ağaç devrilme olayları ve zehirlemeler konusunda vatandaşları uyararak yaptıkları açıklamalarda; “Ülkemiz ve bölgemiz son yılların sıcak kış mevsimini geride bırakıyor. Bugün itibariyle bahar havası yerini kış şartlarına bırakacak. Lodos ve fırtına ile hava sıcaklıkları aniden düşerken bölgemiz geneli yağışlı havanın etkisine girecek. Bu bazı kesimlerde yağmur olurken yükseklerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. 
Bu türden hava şartlarında rüzgâr ve fırtına vatandaşların en dikkat etmeleri hava şartlarının başında geliyor. Özellikle çatı uçmaları ve yüksekten kopan parçaların düşme tehlikesine karşı daha dikkatli olunması gerekirken sobalı evler başta olmak üzere Niğdelilerin karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı duyarlı olmalarını ve mümkün olduğunca evlerdeki sobaların kontrol edilmesini istiyoruz. Bu hava şartlarında sobaları yakıp yatmak her zaman risk teşkil ediyor. Üzücü olaylarla karşılaşmamak adında lodos fırtınası geçene kadar daha dikkatli olalım” dediler.

Editör: Selim GÖKEL