Niğde Üniversitesi 02.10.2012 tarihinde ders başı yaptı. Bu nedenle Niğde Üniversitesi’nin 2012–2013 Eğitim-Öğretim yılının öğrencilere, öğretim üyelerine, çalışanlarına, Niğde’mize, vatanımıza, milletimize, devletimize hayırlara vesile olmasını, birlik, beraberlik, huzur içerisinde geçmesini diliyorum.
Son zamanlarda Niğde Üniversitesinin öğrenci sayısında gözle görünür bir şekilde artış gözlenmektedir. Bunun neticesi olarak da Niğde’de ciddi bir şekilde barınma, yurt, kiralık ev bulma sıkıntısı dikkati çekmektedir. İlgililer bu soruna acil çözüm bulmalıdır.
Niğde Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Adnan Görür, eğitim-öğretimin açılışında Kosova Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Prof. Dr. Sayın Ferid Agani’ye Üniversite Senatosu tarafından verilen fahri doktora unvanı takdim töreninde yaptığı konuşmalarında;
“Kosova Cumhuriyeti, milletimizin yüzyıllardır derin ve güçlü bağlarla, dostane ilişkiler içinde olduğu kardeş bir halkın cumhuriyetidir. Ülkemiz ile Kosova arasında köklü ilişkiler, ortak tarihe dayanan kültürel bağlarımız vardır.
Bilindiği üzere, Kosova’da nüfusu azımsanmayacak bir Türk toplumu, ülkemizde de bir o kadar Kosova kökenli vatandaşımız bulunmaktadır. Tarihsel süreç dikkate alındığında Kosova’da yaşayan soydaşlarımız, ülkelerinde daima istikrar unsuru olmuş, siyasi hayatta aktif şekilde yer almış, bağımsızlık sürecine ciddi oranda katkı sağlamışlardır. Bugün de soydaşlarımız özellikle faaliyet gösterdikleri sivil toplum kuruluşları aracılığıyla Kosova’nın sosyal ve kültür hayatının zenginleşmesinde önemli pay sahibidirler. Kosova’nın önemli bir parçası olan Kosovalı soydaşlarımız Kosova ile ülkemiz arasındaki duygusal bağlardan biri niteliğindedir. Varlıkları hem ülkemiz hem de milletimiz için büyük önem arz etmektedir.” Dedi
Kosova Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Prof. Dr. Sayın Ferid Agani konuşmalarında,
”Fahri Doktor unvanını bana layık görmeniz dolayısıyla, kendimi son derece duygulara kaptırmış olduğumu huzurunuzda çok samimi bir şekilde ifade etmek isterim.
Böyle duygulara kapılmamın nedenleri arasında kendimi evimde gibi çok rahat hissettiğim Türkiye Cumhuriyeti’nde bulunmuş olmam ve Türkiye’nin sayılı Üniversitelerinden birisi olan Niğde Üniversitesi tarafından böyle yüksek bir ödüle layık bulunmamdan kaynaklanmaktadır. Türk ve Arnavut halkları arasında yüzyıllar boyunca süren dost ve kardeşlik ilişkileri de takdir edilmektedir.
İlk kez olarak Kosova’nın bir Sağlık Bakanı böyle yüksek bir ödüle “Fahri Doktor ” unvanına layık bulunduğum için. Niğde Üniversitesine teşekkürlerimi sunmak isterim Bu unvanı büyük bir gurur ve sorumlulukla hayatımın son demine kadar taşıyacağımı ifade etmek isterim. Bana layık bulduğunu bu unvan, iki ülkemiz arasında kardeş bir işbirliğin daha da artması ve iki ulusumuzun daha parlak bir gelecekleri için yorulmaksızın çalışmam için de bir destek oluşturacaktır.”dedi 
Niğde Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Adnan Görür.eğitim-öğretimde geldikleri noktayı anlatırken, 3 enstitü, 7 fakülte, 3 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu, 2 araştırma ve uygulama merkezi, 4 bölüm başkanlığı ve 1 sürekli eğitim merkezi ile eğitim öğretim faaliyetlerini devam ettiğini, bünyesinde 14 doktora, 31 tezli ve tezsiz yüksek lisans, 39 lisans ve 58 ön lisans programı bulunduğunu, rüştünü ispatlamış 300’ü öğretim üyesi olmak üzere toplam 693 öğretim elemanı, 500 idari personeli, bugün itibariyle 18 bin öğrencisi ve 50 bini aşan mezun verdiğini, 30.uncu kuruluş yıldönümünde ülkemizin ilk 30 üniversitesi arasında olmayı, ilk aşamada dünyanın ilk 1000, bir sonraki aşamada ise ilk 500 üniversitesi arasında yer almayı hedeflediklerini ifade ettiler.
İnanıyorum ki, Niğde Üniversitesi gelecekte Erasmus ve Akademik İşbirliği Anlaşmaları gibi değişim programlarını da kullanarak, uluslararası düzeyde bir eğitim anlayışını yerleştirmeye çalışacaktır. Nitekim bunun işaretlerini de vermektedir
Niğde Üniversitesi, 19 Avrupa ülkesinden 75 üniversite ile ikili Erasmus anlaşması, 20’den fazla üniversite ile de akademik işbirliği yapıp, öğrenci, öğretim elemanı ve idari personel değişimine imza atması sevindirici bir gelişmedir.
Niğde Üniversitesi, her geçen gün fiziki imkânları tamamlayan eğitim-öğretim kalitesini arttıran, araştırma-geliştirme noktasında altyapısını güçlendiren, bilimsel ve kültürel etkinlikleriyle, uluslararası bir üniversite olma yolundaki kararlı ilerleyişi gelecek için ümit vericidir Bu konuda emeği geçenleri tebrik ediyorum.