“Mersis Mobil Uygulama” Hayata Geçti “Mersis Mobil Uygulama” Hayata Geçti

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2013 yılından itibaren düzenlenmekte olan “Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi”nin 9.’su İzmir’de gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımlarıyla gerçekleşen zirvede “Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi” sonuçlarına göre en başarılı teknoparklar da ilan edildi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Niğde Teknopark A.Ş. de 2021 yılında gösterdiği performans ile ilk 50 Teknopark arasına girerek 44. sırada yer aldı.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ile Ar-Ge ve Tasarım merkezlerinde yürütülen projeler sonucu ortaya çıkan yeni teknoloji ve ürünlerin tanıtımı ve bu faaliyetler çerçevesinde başarılı merkezlere ödüllerinin verilmesi amacıyla düzenlenen zirve sonrası açıklamalarda bulunan Rektör  ve Niğde Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Uslu, üniversite olarak Ar-Ge ve inovasyon ekosistemine yönelik desteklerinin devam edeceğini vurguladı. Üniversitemiz akademisyenlerinin bilimsel desteğinin yanı sıra üniversite-sanayi iş birliği noktasında verimli ve etkin bir yol izlemesi gerektiğini ve bu yöndeki çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini de sözlerine ekleyen Rektör  Prof. Dr. Hasan Uslu, “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak hem araştıran hem üreten bir üniversite olma vizyonumuz çerçevesinde sanayide yaşanan gelişmeleri de takip ediyor ve Niğde Teknopark A.Ş. vasıtası ile yeni ürün ve teknolojileri ülkemizin hizmetine sunmaya gayret ediyoruz” dedi.

Rektör  Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarını “Teknoparkımız yeni girişimlere destek sağlanması konusunda oldukça önemli bir konuma sahiptir. Özellikle yazılım ve tarım gibi öncelikli alanlarda çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Niğde Teknopark’ın bu bağlamda attığı ve atacağı adımların yakından takip edilmesi gerektiğine inanıyorum. Niğde Teknopark’ı açıklanan endeks sonuçları için kutluyor ve bu başarıya ulaşılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim