Akaryakıt zamlarından sonra bir zam da şehir içi halk otobüslerine geldi. Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Eryiğit; "Zarar ediyoruz" dedi.

Şehir içi halk otobüslerinde son zam yaklaşık 3 ay önce yapılmıştı.

14 Mart Pazartesi gününden itibaren Niğde'de şehir içi halk otobüs fiyatları, kartlı binişlerde 4 liradan 5 liraya, kartsız binişlerde 5 liradan 6 lira 50 kuruşa yükseldi. Öğrencilerde kartlı binişler 2 lira 75 kuruştan 3 lira 50 kuruşa, kartsız binişler ise 3 lira 50 kuruştan, 4 lira 50 kuruşa yükseldi.

Ardı arkası kesilmeyen zamlara bir yenisi daha eklendi. Niğde'de şehir içi halk otobüslerine zam geldi. Buna göre kartsız binişlerde ücretler 5 liradan 6 lira 50 kuruşa, kartlı binişlerde ise 4 liradan 5 liraya çıktı. Kooperatif Başkanı Rıdvan Eryiğit; "Mazota, yağa, lastiğe gelen zamlar maliyetleri artırdı. Zarar ediyoruz" dedi.

Geçen yıla göre kurban fiyatları yüzde 100 arttı Geçen yıla göre kurban fiyatları yüzde 100 arttı

Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Rıdvan Eryiğit, "Artan mazot, şoför, yağ ve lastik maliyetlerinden dolayı zam yapmak zorunda kaldık. İlk zam aldığımızda 8 lira olan mazot şimdi 23 lira oldu mecburen biz de zarar ettiğimiz için zam yapmak mecburiyetinde kaldık. Şuanda aldığımız zam bizleri yine kurtarmıyor mazot 15 lira olduğunda zam istemiştik onun üzerine 7 defa mazota zam geldi biz yeni zam alabildik. Normalde otobüsün yağını 300 liraya değişirken şuanda 2 bin TL'ye değişiyoruz lastik fiyatı 750 TL iken 3 bin TL'ye yükseldi" dedi.

Editör: TE Bilişim