Niğde Valiliği skandal sözler hakkında açıklama yaptı! Niğde Valiliği skandal sözler hakkında açıklama yaptı!

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Uslu, “Güçlü bir ülke ve toplum olmanın en önemli koşullarından biri sağlıklı bireylere sahip olmaktır. İnsan sağlığı huzurun, mutluluğun ve sosyal refahın vazgeçilmez unsurudur. Zira medeniyetimizin insan sağlığına ilişkin anlayışını “Halk içinde mu’teber bir nesne yok devlet gibi. Olmaya devlet cihânda bir nefes sıhhat gibi.” beyiti en güzel şekilde özetlemektedir. 
Büyük bir özveriyle gece gündüz demeden canla başla çalışan sağlıkçılarımız, insan hayatının en kıymetli bileşeni olan sağlık için görevlerini fedakârca ifa etmektedirler. Önce sağlık diyen, insan sağlığını kendi sağlığından önde tutan tüm sağlık çalışanlarımızın geçtiğimiz yıllarda yaşanan pandemi sürecindeki mücadeleleri ise bunun en yakın ve somut örneğidir. Milletimiz bu fedakârlığı hiçbir zaman unutmayacaktır. Bu doğrultuda ülkemizin güçlü sağlık sisteminin parçası hekimlerimize ve tüm sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.
Öte yandan sağlık çalışanlarımızın bayramının kutlandığı gün olan 14 Mart, ülkemizde ilk modern tıp fakültesinin kurulduğu gün olup ayrıca 14 Mart 1919’da işgal altında olan İstanbul’daki tıp öğrencilerinin müstevli emperyalistlere karşı direnişlerini sergilediği gündür. Dolayısıyla her yılın bu günü ülkemiz genelinde 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır. 
Bu duygu ve düşüncelerle, insan hayatını her şeyin üstünde tutarak zorluklara aldırmadan özveriyle görevlerini yerine getiren Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemizin sağlık çalışanları ile sağlık alanındaki bölüm ve programlarımızın öğrencileri ile mezunları başta olmak üzere ülkemizdeki tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: Furkan CANYAKAR