6 Şubat tarihinde meydana gelen ve Asrın felaketi olarak tarihte yerini alan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenerek hasar aldığı öğrenilen Niğde Müzesi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ziyaretçilerine kapılarını kapattı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kamu binalarından birisi olan Niğde Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ziyarete kapatıldı. Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada: ''Niğde Müzesi; Bakanlığımız emri ile yeni bir müze binası yapılıncaya kadar ziyarete kapatılmıştır.'' denildi.

Niğde’nin işleri hep böyle... Niğde Polis Okulu YOK Artık! Makale: Niğde’nin işleri hep böyle... Niğde Polis Okulu YOK Artık!

Niğde’de müzecilik faaliyetleri II. Dünya Savaşı sırasında, Akmedrese’nin İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nin deposu olarak kullanılması ile başlatmıştır. 1957 yılında Akmedrese Niğde Müzesi olarak ziyarete açılmıştır. 1977 yılında yeni binasına taşınan müzenin 1982 yılında da ilk teşhir tanzimi yapılmıştır. İhtiyaç üzerine müzedeki yeni teşhir-tanzim sonrasında 2001 yılında yeniden hizmete sunulmuştur. Müzede, Paleolitik Çağdan günümüze değin kronolojik düzenle sunulan 6 teşhir salonu bulunmaktadır.

Uluslararası Resim Sergisi düzenlenen törenle açıldı Uluslararası Resim Sergisi düzenlenen törenle açıldı

Niğde Polis Okulu'da aynı gerekçe ile öğrenci alımına kapatılmıştı. İl yöneticileri ise polis okulunun kapatılmasına kayıtsız kaldılar. Yüzlerce öğrenci sınav için Yozgat'a gidiyor. 

Editör: Selim GÖKEL