CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde il merkezinin Yüksek Hızlı Tren projelerinde yer almadığını, Ulukışla ilçesinden geçecek olan Adana-Aksaray-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesinin ise 2015 yılından beri konuşulmasına karşın uygulamaya geçilmediğini belirtti.

1932 yılında CHP döneminde Ulukışla-Niğde-Kayseri Demiryolu hattının yapıldığını anımsatan Ömer Fethi Gürer, “Demiryolunun yapılması ile 1934 yılında Atatürk’ümüz trenle Niğde’mizi ziyaret etti. Bu Demiryolu ne yazık ki Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamında dikkate alınmadı. Demiryolları yol düzenlemeleri ile Niğde Merkeze Hızlı Tren gelecek ancak daha hızlı olan yüksek hızlı tren Niğde merkezden geçmeyecek” dedi.

GÜRER, ULUKIŞLA YOLU ELEKTRİFİKASYON YAPIMINI SORDU
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesini yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Niğde’nin Ulukışla ilçesi ile Mersin’in Yenice mevkii arasındaki tren yolu hattında, bu yıl içinde elektrifikasyon yapım çalışmalarının tamamlanacağını açıkladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soru önergesinde, “Karaman, Ulukışla, Adana arasında trenlerin ulaşımı için hattın elektrikli getirilmesi adına ihale yapılmış mıdır? Proje ne zaman tamamlanacaktır?” şeklindeki soruya yanıt istedi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Adana - Mersin (Yenice) - Niğde (Ulukışla) - Karaman arasındaki mevcut demiryolu hattının Adana- Mersin (Yenice) kesiminde elektrifikasyon sisteminin olduğunu ve elektrikli işletmecilik yapıldığını açıkladı. 

Bakan Turhan, “Mersin (Yenice) -Niğde (Ulukışla) kesiminde elektrifikasyon yapım çalışmaları devam etmekte olup, çalışmaların 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanmıştır.

Niğde (Ulukışla)-Karaman hat kesiminin elektrikli hale getirilmesine yönelik ihale önümüzdeki günlerde yapılacak olup, projenin 2022 yılında tamamlanması planlanmıştır” dedi.

Gürer yaptığı açıklamada, “Ulukışla’dan Karaman’a  kadar olan bölüm daha ihale edilip  yapımına dahi geçilmemiş, yapılacak deyip başlamayan çok proje var. Umarım bu kez verilen tarihlere kadar çalışmalar tamamlanır. Niğde’ye Aktaş Lojistik istasyonun yapılacağı söylendiğinden beri 10 yıl geçti. Daha çivi çakılmadı ama proje şaşalı tanıtılmıştı. O nedenle çalışmalar başlamadan söylenene değil işin sonucuna bakıyoruz” dedi.
 
Editör: TE Bilişim