Dün HDP Niğde İl Başkanlığının öncülüğünde  Uludere (Roboski) Operasyonu protestosu için basın açıklaması yapılmış ve ardından olaylar çıkmıştı.

Haber; Selim GÖKEL - Özel

HDP İl Başkanı Hatun Geyik açıklama da;  Niğde HDP/HDK’nin çağrısıyla HDP Niğde Cmesinden cesaret alan 15-20 kişilik sivil  gurubun önce sözlü tacizine gurubun hızla yüzlerce kişiyi bulmasıyla “tekbir allahu ekber nidalarıyla basın açıklaması yapan HDP ve Dem Genç Niğde kitlesinin üzerine  taşlı sopalı saldırması sonucunda başlayan olaylarda HDP ve Dem genç Niğde nin pankartları parçalanarak yakılmış, Roboski anmasına katılan 70 i aşkın kişi coplanarak dağıtıldı.

Parti il binasına gelen HDP Niğde il yöneticilerini parti il binasında ablukaya almak isteyen siviller görevli polislerce dağıtılmış içerideki parti il binası boşaltıldıktan sonra akşam saatlerinde bu kez de boş parti binası kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bu kez ateşli silahlarla taranarak cam ve çerçeveleri parçalanarak tahrip edilmiştir. 28 Aralık sabah erken saatlerle parti il binasına gelen HDP Niğde yöneticileri olay yeri inceleme de dâhil ilgili polis birimleriyle parti binasına girerek saldırı ve hasarı tutanaklayıp şikâyetçi olduklarını resmi olarak bildirip hukuksal işlemleri başlatmışlardır" dedi. 


İl Eşbaşkanı Hatun Geyik saldırı ile ilgili açıklamasının devamında; “Partimiz HDP ye yönelik Niğde özelinde bu sekizinci saldırıdır. İlk kez ateşli silahlarla saldırıya uğruyoruz. Daha önceki saldırıların yapanların yanına kar kaldığını görerek cesaretlendirilen şoven söylemlerle zehirlenen güruhlar bu kez de pompalı tüfeklerle partimize saldırmışlardır. Bundan önceki saldırılarda yaptığımız suç duyurularına gerekli hassasiyeti göstermeyen yetkililer cenazelerimiz çıkınca mı gerekli önlemleri alacaklar, silahlı sözlü sinkaflı saldırılarınız bize vız gelir ne sindire bilirler ne bileri sustura bilirler. İnadına barış inadına yaşasın halkların kardeşliği demeye bu can bu tende kaldığı surece devam edeceğiz.” dedi.

GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN



Fotoğrafların izinsiz alınması yasaktır.

Editör: TE Bilişim