Niğde İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen “Ailenin Korunmasında ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması” konulu panel gerçekleştirildi. Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Panel başkanlığını Niğde İl Müftüsü Osman Ayas yaptı. Müftü Ayas “Aile, bizler için korunması gereken kutsallardan biridir. Aile, Hz. Adem ve Hz. Havva ile başlamış ve insanlık kadar eski bir kurumdur” dedi.

Panele konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Galip Akın da ailenin dini boyutuna değindi. Müftü Galip Akın, “Aile olmak, Allah’ın en büyük nimetidir. Güvenli bir liman ve huzurlu bir beraberliktir. Aile, merhametin, yumuşaklığın, kalp inceliğinin hakim olduğu ahlaki bir duruştur. Aile “ben değil biz” şiarının hakim olduğu bir yuva olası gerekir.” dedi.

Panelin diğer konuğu olan Psikolog Büşra Erdal ise, ailede iletişimin önemli bir argüman olması gerektiğini söyledi. Psikolog Erdal “Güçlü ve sağlıklı aileler iletişimle gelişir. İletişim sırasında birbirlerini dinler ve empati yaparlar. Yargısız bir şekilde birbirlerini anlamaya çalışırlar.” dedi.

DSİ heyeti Niğde’de incelemelerde bulundu DSİ heyeti Niğde’de incelemelerde bulundu

Panel kitap takdimiyle son buldu.

7b6002ea-b434-4e26-9fd3-251d5d850579_750x422

Editör: Selim GÖKEL