Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, “Okullar Arası Sıfır Atık Yarışmalarında” en çok atık toplayan öğrenciler ile Resim Çalıştayında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Çevre Korosu’nun seslendirdiği eserlerle renk kattığı etkinlikte öğrencilerin çevre konulu defilesi de beğeni ile izlendi.

01Dahafazlafoto

Valilikten Sıcak Hava Uyarısı Valilikten Sıcak Hava Uyarısı

HEPİMİZİN BİR DÜNYASI VAR

Bu yıl “Hepimizin Bir Dünyası Var” teması ile kutlanan Dünya Çevre Günü kapsamındaki etkinlikler, Ömer Halisdemir Meydanı’nda gerçekleştirildi. Niğde Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Dünya Çevre Günü kutlama etkinlikleri kapsamında, Niğde Belediyesi’nin çevre bilincini oluşturmak amacıyla düzenlediği “Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması” ve “Okullar Arası Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışmasında” dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

RESİM ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Niğde il protokolünün yanı sıra vatandaşların ve öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiği Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Resim Çalıştayı da düzenlendi. Çalıştay ’da dereceye giren eser sahiplerinin de ödüllendirildiği etkinliklerde sıfır atık ve çevre bilinciyle ilgili pankart ve animasyon gösterileri sunuldu.  Bazı okullar tarafından açılan ve sıfır atık temalı ürünlerinin sergilendiği stantlar da katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

BÜTÜN PROJELERİMİZDE ÇEVREYİ ÖN PLANDA TUTUYORUZ

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Çevre Günü etkinlikleri dolayısıyla düzenlenen programın açılışı nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Niğde Belediyesi’nin çevreyle ilgili yatırımlarından bahsetti.

Niğde Belediyesi olarak, bütün projelerinde, çevreyi ve sıfır atığı ön planda tuttuklarına işaret eden Başkan Özdemir, Akkaya Barajı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin, çevreye yaptıkları önemli yatırımlardan biri olduğunu belirtti. Başkan Özdemir, “Eskiden üniversite kampüsünün de olduğu yerdeki baraja akan atıklar, burada ciddi kokuya ve çevre kirliliğine neden oluyordu. Aynı zamanda kuş cenneti olan bu barajımız maalesef işlevini yitirmişti ve kötü kokularıyla anılıyordu. Arıtma tesisini yaptırdık ve artık çok şükür yeniden o eski günlerine kavuştu. Yeniden kuşlarımız Akkaya barajına kavuştular. Üniversitemizde kötü kokulardan kurtarmış olduk. Artık farklı projeler de yapıyoruz” diye konuştu.

Mobil Atık Getirme Merkezi satın aldıklarına vurgu yapan Başkan Özdemir, “1-2 hafta içinde hizmete girecek. Orada da geri dönüştürülebilir bütün atıkları kabul edip onların karşılığında bir ücret vereceğiz. Gelen atıklar Türk lirasına çevrilecek ve bu çevrilen paralar da bir karta yüklenecek. İlk başta öncelikle belediye sosyal tesislerinde bu paralar kullanılabilecek. Devamındaysa anlaştığımız esnaflarımızla da yine bu atıkların karşılığının bedelini halkımıza hemşehrilerimize sunmuş olacağız. En büyük amacımız burada çocuklarımızı ve hemşerilerimizi bilinçlendirmek. Çünkü bu çevre haftasının sloganı var. Sayın bakanımız belirlemiş; ‘Hepimizin bir dünyası var’. Hepimizin tek bir dünyası var. Bu dünyaya hep birlikte sahip çıkmamız lazım ki bizden sonraki nesillere de aldığımızdan daha iyi bir dünya bırakmak hepimizin görevi. Bizler de bunu hatırlatmak istiyoruz. Belediye olarak üstümüze düşeni her zaman yapacağız” şeklinde konuştu.

Editör: Selim GÖKEL