Niğde Belediyesi, “Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi” kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelerin sobalı evlerinin doğalgaza dönüştürülmesi çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkanı Emrah Özdemir, proje kapsamında doğalgaz kullanmaya başlayan bazı evlere sürpriz ziyaretler gerçekleştirdi. Mutlulukları gözlerinden okunan ev sahipleri, Başkan Özdemir’e teşekkür etti.

NİĞDE BELEDİYESİ, SOBALI EVLERİN DOĞALGAZ DÖNÜŞÜMÜNÜ ÜCRETSİZ SAĞLIYOR

En büyük yatırımlarını çevreye yapan Niğde Belediyesi, “Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi” kapsamında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliği ile kentte sobalı evlerinin doğalgaza dönüştürülmesi çalışmalarına devam ediyor.

İlk etapta ihtiyaç sahibi vatandaşlara ait 10 evin doğalgaza dönüşümünün sağlandığı Niğde’de toplamda, soba ile ısınan 60 konutun doğalgaz dönüşümü gerçekleştirilecek.

BAŞKAN ÖZDEMİR, DOĞALGAZA KAVUŞAN EVLERİ ZİYARET ETTİ

Hava kirliliğinin en aza indirilmesi ve hane geliri düşük olan vatandaşların da konutlarında doğalgaz kullanımının sağlanması amacıyla Niğde’de devam eden projede, doğalgaz dönüşümü sağlanan evlerde soba kullanımı sona erdi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir de doğalgaz kullanımına başlanan bazı evleri ziyaret ederek, hane halkına doğalgaz tesisatlarının hayırlı olmasını diledi.

“KÖMÜRDEN, PASTAN KURTULDUK”

Başkan Özdemir’in ziyaret ettiği Baykal ailesinin fertleri, Başkan Özdemir’e teşekkür etti. Evlerinde küçük oğullarıyla yaşayan aile, “Başkanımızdan Allah razı olsun. Bu projeyi hayata geçirmeseydi biz doğalgaza kavuşamazdık. Hem maddi hem de manevi olarak bize büyük destek oldu. Kömürden, pastan, kazan doldurması gibi sorunlardan kurtulmuş olduk” dedi.

“BAŞKANIMIZ TAM ZAMAMINDA YETİŞTİ”

Niğde Belediye Başkanı Özdemir, Gümüş ailesine de doğalgaz kullanmaya başladıkları ilk gün ziyaret gerçekleştirdi. Eşi Mehmet Gümüş ile birlikte yaşadıkları evlerinde sobadan kurtularak doğalgaz kullanmaya başlayan Şükran Gümüş, Başkan Özdemir’e teşekkür etti. Rahatsızlandığını ve yaşı itibariyle de soba kovasını kaldıramaz duruma geldiğini anlatan Şükran Gümüş, “Başkanımızdan Allah razı olsun. Tam zamanında yetişti” diye konuştu.

Sakaryalı Öğrencilerden Niğdeli Şehidimize Mektuplar Sakaryalı Öğrencilerden Niğdeli Şehidimize Mektuplar

Şükran Gümüş’ün Eşi Mehmet Gümüş de Başkan Özdemir’e teşekkür ederek, “Allah sizden razı olsun. Sizden çok memnunuz” ifadelerini kullandı.

60 KONUTUN DOĞALGAZA DÖNÜŞÜMÜ SAĞLANACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte yürüttükleri projenin detaylarına ilişkin açıklama yapan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Şu ana kadar Niğde’de 10 ailenin evinin doğalgaza dönüşümünü sağladık. Toplamda 60 konutu sobadan kurtarıp doğalgaza kavuşturmayı amaçlıyoruz. İmkânlarımız ölçüsünde kentimizde tüm evlerin doğalgaz kullanımına geçmesi için çaba göstereceğiz” dedi.

SICAK SU DÖNÜŞÜMÜ, KOMBİ, PETEK, MUTFAK DOĞALGAZ TESİSATI…

Proje kapsamında yapılan harcamaların bir kısmını hibe alıp bir kısmını da belediye olarak desteklediklerini anlatan Başkan Özdemir, “Kombi, petek, sıcak su dönüşümü, iç tesisat, mutfakta doğalgaz dönüşümü gibi işlemler maliyetli olduğu için bazı ailelerimiz evlerinde halen soba ile ısınmak zorunda kalıyor. Bu durumda olan ailelerin listesini Sosyal Yardımlaşmadan aldık. Kendi evleri olan ancak henüz evlerinde doğalgaz dönüşümü sağlayamamış olan ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde bu dönüşü gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

“GÜLE GÜLE KULLANSINLAR”

Projeyle hem hava kirliliğinin önlenmesine katkı sağlanacağını hem de vatandaşların kaliteli bir şekilde ısınabileceğini de belirten Başkan Özdemir, “Doğalgaz kullanımına geçen vatandaşlarımız ayrıca mutfak tüpü de kullanmayacak. Sosyal Yardımlaşmadan kömür almalarına da gerek kalmayacak, Güle güle kullansınlar” diye konuştu.

Sobalıevlerf

Editör: Selim GÖKEL