Niğde Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2023 yılını “Mevlana Yılı” ilan etmesi dolayısıyla, Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi Anma Programı düzenleyecek.

Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat Yıldönümüne denk gelen Anma Programı, 31 Ağustos Perşembe günü (yarın) saat 20.00’de Niğde Belediye binası önünde gerçekleştirilecek.

Niğde Belediyesi’nin Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte, “2023 Mevlana Yılı” dolayısıyla düzenleyeceği programda Türk Tasavvuf Musikisi ve Sema Ayini Şerifi icra edilecek.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Mevlana Celalledin-i Rumi’nin, İslam dünyasında asırlardır rehber edinilen öğretilerinden örneklerin de verileceği program tüm vatandaşları davet etti.

Başkan Özdemir, yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın tensipleriyle 2023 yılı ‘Mevlana Yılı’ olarak ilan edilmiştir. Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenleyeceğimiz program kapsamında, Hz. Mevlana’yı, 750. Vuslat Yıldönümünde hep birlikte rahmetle ve hürmetle yâd edeceğiz.” Dedi.

Açıklamasında, Hz. Mevlana’nın “Biz birleştirmek için geldik, ayırmak için değil” sözünü de anımsatan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Anadolu topraklarında ilim ve irfanıyla, öğretileriyle, insanlara kardeşliği birlik, beraberlik, iyilik ve güzellikleri aşılan Hz. Mevlana’yı yâd edeceğimiz programa tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı. 

Bu arada, programda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay adına Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’e, “Mevlana Destarlı Sikkesi” hediye edileceği öğrenildi.

Bor’da Kütüphane Haftası kutlandı Bor’da Kütüphane Haftası kutlandı

Editör: Selim GÖKEL