Gazze de İsrail'in gerçekleştirdiği ve masum çocuk kadın sivillerin katledildiği hastane saldırısına ilişkin Niğde Belediye binası önünde belediye personelinin de katıldığı bir kınama açıklaması yapıldı. 

Açıklamayı Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir yaptı. Emrah Özdemir açıklamasında; "Yaşadığımız dünyayı kan gözyaşı ve zulümlerle yaşanmaz hale getiren İşgalci İsrail ordusu, aralarında bebek ve çocukların da olduğu çok sayıda masumun yaşam hakkına vahşice son vermiş ve insanlığın yüz karası olduğunu dünyaya ispat etmiştir.

Muhtar Serdar Erdoğan; ‘Mahallemiz için var gücümüzle çalışacağız’ Muhtar Serdar Erdoğan; ‘Mahallemiz için var gücümüzle çalışacağız’

Filistinli kardeşlerimizin asırlardır yaşadığı toprakları işgal etmeyi hedefleyen bu alçak saldırılar insan haklarına, evrensel hukuk kurallarına ve bütün ahlaki değerlere aykırıdır.

Kaç asırdır Müslümanların en değerli kutsal mabetlerine ev sahipliği yapan Filistin toprakları, İsrail tarafından havadan, karadan ve denizden kuşatma altındadır. Hiçbir savaş hukukunda yeri olmayan; bizzat sivillere yönelik olarak yapılan bu vahşette çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın erkek demeden insanlar katledilmekte; fütursuzca yapılan bombardımanlarda hastanelerden üniversitelere varıncaya kadar birçok kamu ve özel mekanlar yok edilmektedir.

Bu konuda başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere, tüm uluslararası toplum daha fazla insiyatif almalıdır. Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti’nin tanınması ve bölgede egemen olması yaklaşık 1 asırdır devam eden zulmü sona erdirecek tek çözümdür" dedi. 

 

Editör: Selim GÖKEL