Selim GÖKEL - Özetledi

Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Hamdi Doğan Niğde’de faaliyet gösteren sosyal medya hesaplarından canlı yayına katıldı. Sema Tekeli’nin sunduğu programda MHP Adayı Prof. Dr. Hamdi Doğan ;

ÖZETLE HAMDİ DOĞAN HANGİ KONULARDAN BAHSETTİ,

CHP'nin Teklifi ile Niğde Belediyesinde Yeni Komisyon CHP'nin Teklifi ile Niğde Belediyesinde Yeni Komisyon

Niğdeli olmadığı, Adıyamanlı olduğu konusundaki kara propaganda ile ilgili açıklama yaptı. İnsan doğduğu yeri seçemez ama yaşayacağı, hizmet edeceği yeri seçer. Ben 30 yıldır Niğde’de yaşıyorum. Vasiyetimdir vefat ettiğimde Niğde’ye defnedileceğim. Niğde’nin en ücra köylerine kadar defalarca gittim. Gitmediğim ve onlarca kere gittiğim köyler vardır. Eşim dostum arkadaşlarım vardır. Cenazelerine düğünlerine gittim. Doçentlikten, Rektörlüğe kadar Niğde’de oldum. Belediye Başkanı olsam da, olmasam da Niğde’de kalacağım” dedi.

ALANDA DEĞİŞİM İSTEDİĞİ GÖRÜYORUZ.

Seçim çalışmaları sırasında kendilerine alanda büyük ilgi olduğunu belirten  Hamdi Doğan, adaylığının ilk açıklandığında ilk 7 gününü teşkilatı ile birlikte Niğde Sanayisinde geçirdiğini esnafları dinlediğini belirtti. Sivil Toplum kuruluşlarını, esnafları, halkla caddelerde, sokaklarda, kahvehanelerde, cafelerde,  evlerinde, her yerde görüştüklerini belirten Hamdi Doğan, geniş kesimlerin sorunlarını dinlediğini, talep ve tavsiyelerini aldıklarını buna göre hareket edeceklerini belirtti. Niğdelilere teşekkür eden Hamdi Doğan, Niğdelilerin değişim istediğini, değişim zamanının geldiğini açık bir şekilde ifade ettiklerini belirtti.

NİĞDE İLE İLGİLİ İKİ KİTABIM VE MAKALELERİM VAR.

 Tarih Profesörü olduğunu, Niğde tarihini çok iyi bildiğini, Niğde’nin bütün sorunlarına ve çözümlerine hakim olduğunu, demografik yapısı dahil mahallerini eski isimleri ile bildiğini,  Niğde ile ilgili ulusal ve uluslararası makalelerinin ve iki kitabının olduğunu belirtti.

NİĞDE’NİN EN ÖNEMLİ SORUNU TRAFİK

Niğde’nin trafik sorununun ciddi bir sorun olduğunu ve bir an evvel çözülmesini gerektiğini, bu sorunun Niğde’ye nelere mal olduğunu açıklayan Hamdi Doğan” Değerli belediye başkanımız 2019 yılı projelerini anlatırken  bir lansman olarak açıklamış dünde bir internet  haber sitesinde yayınlandı bende oradan takip ettim. (Borhaber.net sitemizi kast ediyor. Burada tıklayın) Özellikle Medaş kavşağı ve imam hatip meydanına alt geçit yapılacağını kendi ifadeleri ile kamuoyuna açıkladı ama bugün itibarıyla bu alt ve üst geçitler yok. Bunun yerine akıllı kavşaklar yapılmış ama bununla ilgili yine şikayetler geliyor, trafiği rahatlama yerine daha çok zorlaştırdı ve kazalara sebebiyet verdiği şeklinde şikayetlere sebep oluyor. Biz belediyeye geldiğimizde yapacağımız ilk işler olarak trafik sorunu çözeceğiz, biz bu konuda teknik ekibimiz, şehir plancılarından danışmanlık aldık. İnşallah 1 Mart’ta projelerimizi anlatırken Niğde kamuoyuna bu konudaki çözümlerimizi anlatacağız. Trafik sorunu çözmemiz lazım bu bizim ilk yapacağımız işlerden.

KALE PROJESİ NE OLACAK?

Bana gelen bilgi hala ihalesi yapılmamış. Mahkemeye müracaat edilmiş, mahkeme de yürütmeyi durdurma kararı vermiş. Bu projenin bir an önce tamamlanması lazım ama burada mağdur olanların mağduriyetini gidereceğiz. Haklarını vereceğiz. Projenin olması sonra kamulaştırma olması lazımdı. Yarım kalan projenin tamamlanması gerekiyor. Burada kale çevresi esnaflarının da sıkıntısı var. Dükkanlarının yıkılmasını istemiyor, biz onlarla görüştük mağdur etmeyeceğiz, hiçbir dükkanının yıkmayacağız. Tarihi dokuya uygun dükkanlarını giydirme yapacağız. Perşembe pazarı ile bir sorun var, pazarın kaldırılacağı düşüncesi var Pazar esnafı rahatsız bizde Perşembe pazarının simgesi olduğunu, ve yerel iktidarımızda kaldırmayacağımızı belirttik. Üstelik daha iyi bir konuma getireceğimizin sözünü verdik. Kale ve Perşembe pazarı konusunda vatandaşlarımızla birlikte hareket edeceğiz. El Hacı Mahmut Caddesinde düzenlemeler yapacağız. Esnafımız ile görüşüp orada bulunan sorunları da çözeceğiz.

SANAYİ DE SORUNLAR VAR.

Sanayi de bir sağlık kabini bile yok. Sanayi çok ihmal edilmiş… Doğal yok, doğalgaz getirilmemiş, biz getireceğiz. Asfalt yetersiz, altyapısı eksik… Otobüs servisi yok. Sanayi esnafına, çırağına kalfasına sahip çıkacağız. Sanayinin Niğde’ye katma değeri büyük şeklinde özetle konuştu.

BORHABER.NET’İN GÜNDEME GETİRDİĞİ 2019 PROJELERİ “YOK”

MHP Başkan Adayı Hamdi Doğan ; Niğdelilerin bilmesi gereken bir konuyu izah etmek isterim. 2019 Yılında Niğde Belediye başkanımız projeleri ile ilgili kamuoyuna açıklama yaptılar ve bu projeler üzerinden vatandaşlarımız kendilerini tercih etti. Bu 2019 yılında açıkladıkları projelerin ne kadarı hayata geçirilmiş, ne kadarı gerçekleştirilmiş. Belediye başkanımız 2019 yılındaki lansmanında bahsettiği bir çok projesini gerçekleştiremedi” diyerek gerçekleştirilmeyen projelerden ;

BORHABER.NET’İN HABERİ GÜNDEMİ BELİRLEDİ.

ÖZETLE ; Merkezi Millet Bahçesi var mı yok,  Şehir Meydanı var mı yok.  40 bin metrekarelik 2 bin araçlık otopark yapılmadı. Çocuklar için hazırlanan projeler yok,  gök cisimlerini izleme gibi projeleri yapılmadı. Yine 2019  projelerinde bahsedilen medaş alt geçitler yok. Gümüşler katlı kavşağı, Niğde Kuzey Çevre Yolu projeleri yok. Valilik Konağı yapılırken Kültür Merkezi yapıldı. Gençler ve çocuklar için açıklanan projeler gerçekleştirilmedi. Otoyol üzerinde AVM yok, Bor Yolu üzerinde Kongre Merkezi projesi açıklanmış ama oda yapılmadı. Elma Fuarını yağmur içinde çamur içinde yaptık. Bucak Çayırına 15 bin kişilik stadyum projesi vardı oda yapılmadı. Mevcut stadyumumuz yıkıldı inşaatı ağır aksak gidiyor. Yaşlılarımız için projeler ve kent park projeleri gerçekleşmedi. Belediye Başkanımız bu projeleri 5 yıl önce açıkladı ama yok” şeklinde konuştu. Gerçekleşmeyen projeleri bir internet haber sitesinden takip ettiğini  belirten Hamdi Doğan;

YAŞASIN NİĞDE

Canlı yayının sonunda Niğdelilere de hitap eden Hamdi Doğan, “Niğdeli hemşerilerimiz bize güvensinler, tutamayacağımız hiçbir sözü vermeyeceğiz. Bizler Cumhur ittifakının ortağı olarak merkezi hükümetten bütün desteği alacağız. Geçen seçimde Niğdeli hemşerimizin oyları ile Cumali İnce bey oyları ile Ankara’ya gönderdik. Sayın Vekilimizde Niğde’nin sorunlarını biliyor ve bizlere destekleri büyük. Biz kazandığımızda kaybeden kimse olmayacak. Projelerimiz yere basan projeler olacak. Kadrolarımız hazır, ekibimiz hazır. İnsana dokunan projeler olacak. Bizden desteğinizi esirgemeyin, Niğdeli çocuklarımızın geleceği için desteklerinizi bekliyorum. Dedi ve Yaşasın Niğde diye sözlerini tamamladı.

Editör: Selim GÖKEL