Sporun gelişmesine katkı sağlamak, öğrencilerin spor sevgisini ve ilgisini artırmak, üniversite-şehir etkileşimini geliştirmek ve sporla ilgili bilimsel araştırmalar yapmak için Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Niğde Anadolu FK Spor Kulübü arasında imzalanan iş birliği protokolü Üniversite Yönetim kurulu tarafından onaylandı.


Protokolde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, kulübün iç saha müsabakaları ve haftada en fazla iki gün antrenman için Üniversitenin futbol sahasının kullanılmasına izin vermeyi taahhüt ederken, Niğde Anadolu FK ise Üniversitemize ait sahanın, 2.Lig profesyonel müsabakalarının yapılabilmesi için Türkiye Futbol Federasyonunca görevlendirilen temsilcinin vereceği rapor doğrultusunda sahanın tespit edilen eksikliklerini tamamlamak, Üniversitemize ait sahanın durumunu müsabaka oynanabilecek hale getirilebilmesi için ihtiyaç duyulan donanımları sağlamak ve sahanın, soyunma ve hakem odalarının, tribünlerinin, tuvaletlerinin ve duş alanlarının temizliği ve belirtilen yerlerin ev sahibi ve konuk takım olarak konumlandırılarak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Standartlarına uygun hale getirme yükümlülüğünü kabul etmiş oldu.

Niğde Belediyespor Şampiyonluk Yolunda! Niğde Belediyespor Şampiyonluk Yolunda!


Protokolün ardından açıklamalarda bulunan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, “Futbol toplumsal, sosyal, kültürel ve sağlık açısından çok önemli bir spordur. Yıkılan stadyumun yerine yenisi yapılana kadar Niğde’nin futbol ile bağının kopmaması lazım. Niğde Anadolu FK’nın iç saha müsabakalarının başka bir şehre gitmesi büyük bir kayıp olurdu. Müsabakaların Niğde’de oynanması hem şehrimiz hem de üniversitemiz için birçok açıdan faydalı olacaktır. Protokolümüzün Niğde’nin ve Üniversitemizin sportif faaliyetleri açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim