Akkaya Gölet’inde bu gün tek bir canlı yaşamıyor. Bunun ne anlama geldiğini bilmeyen var mıdır? Sözüm ona burada arıtma tesisi kuruldu, fakat sorunlar bir türlü çözülmedi. Niğde’nin tüm kanalizasyonu buraya döküldüğü için “Akkaya göleti” âdete büyük bir fosseptik çukuru haline dönüşmüş ve yaydığı “pis kokular” korkunç boyutlara ulaşmıştır.

       Zaman, zaman “Akkaya gölet’i” için çok şeyler yazıldı, çizildi, söylendi. Ne yazık ki, bir arpa boyu yol alınamadı. Osmanlı İmparatorluğunun manevi mimarı Şeyh Edebali, “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” diyor. Burada söz konusu insansa, gerisini söylemeğe gerek yoktur. İnsan, devleti için önemlidir. Devlet de millet için vardır. İnancımıza göre, İnsana ve insanlığa hizmet ibadettir. Sevgili Peygamberimiz "İnsanların hayırlısı, insanlara faydası olandır” buyuruyor

Niğde genelinde 337.931 kişi yaşıyor. “Akkaya Göleti” Niğde, Bor ilçesinin bağ, bahçe ve sebzelerini sulamaktadır. Buradan elde edilen sebze ve meyveler ise Niğde merkez, ilçe ve kasabalarının Pazar yerlerinde tüketicilerin hizmetine sunulmaktadır. “Akkaya göleti” nin çevresinde büyük baş, küçükbaş hayvanlar yayılmaktadır. Onların etinden, sütünden, peynirinden yağından piyasaya arz edildiğini düşünürsek, işin vahameti daha da artmaktadır. Bu konu, Niğde halkının tesadüfen yaşadığının bir kanıtıdır.

Niğde Üniversitesinin yerleşkesi “Akkaya göletine” sıfır noktadadır. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 14 bin öğrencisi, akademisyeni ve personeli her gün bu çileyi yaşamaktadır.

 Niğde için bu Üniversite öğrencilerinin her biri turizm elçisidir. Onların düşüncelerini burada yansıtmak istemiyorum.

Devletimiz, büyüktür, güçlüdür. Bu nedenle İnsan hayatını tehdit eden bu sorunu acilen ilgili mercilere iletmek yetmez, kesin çözüm için sonuç almak gerekir Bu güne kadar resmi ağızlardan verilen sözlerin hiç birisi yerini bulmamış yâda kamuoyunda ciddiye alınmadığı kanaati yaygın hale gelmiştir.

Burada kimlerin sorumlu ya da suçlu olduklarını sorgulamak gibi bir niyetimiz yoktur. Bu ayıbı ortadan kaldırmak için başta ilin valisi, millet Vekilleri, ilgili belediye başkanları, sivil toplum örgütleri, basın yayın organları, ilin ileri gelenleri, sorumluluk duygusuyla ellerini taşın altına koymalılar. “Ağlamayan çocuğa meme verilmez” Eğerbirlik, beraberlik içinde hareket edersek, bu işin üstesinden mutlaka geleceğimize inanıyorum. Saygılarımla