Niğde Ağız ve Diş Hastanesi Başhekimi Dt. Naife Yüksel Can, Niğde Merkez Efendibey Mahallesi’nde 60 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatının devam ettiğini 2024 yılında hizmete gireceğini ifade etti.

Merkezin 60 ünitelik olacağını belirten Dt. Naife Yüksel Can, “Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz 550 iş gününde 14 Eylül 2024’te teslim olacak. İçerisinde 2 adet engelli kliniği, 2 adet acil polikliniği, 1 tane mahkûm kliniği, 6 tane çocuk kliniği bulunan toplamda 60 üniteli bir ağız ve diş sağlığı merkezi olacak. İçerisinde 1 adet tomografimiz, 2 adet panoramik cihazımız, 3 adet periapikal cihazımızın bulunduğu röntgen odaları olacak. Yemekhanesi, otoparkı, kantini olacak yeni yerde.  5 adet yatak olacak yataklı bir kurum haline dönüşecek. Ameliyatı olacak 2 tane genel anestezi, 2 tane lokal anestezi odasından oluşacak ameliyathane kısmı. Mevcut yerimizden çok daha fazla bir kapalı alana sahip olacak. Otoparkı olacak yine farklı olarak toplam 60 ünite ve daha gelişmiş imkanlarla daha iyi hizmet vermeyi planlıyoruz” dedi.

550 günde tamamlanması beklenen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin maliyeti ise 164 milyon 964 bin 964 lira olarak açıklandı. Niğde’nin sağlık potansiyelini artıracak olan proje; Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü bünyesinde sürüyor. 

Niğde’de Hastanede Randevu alamama sorunu büyüyor Niğde’de Hastanede Randevu alamama sorunu büyüyor

naife yüksel can

Editör: Selim GÖKEL