Türkiye Gazeteciler Federasyonu tarafından organize edilen Başkanlar konseyinin 43. Toplantısı Eskişehir’de, 44. sü Abhazya Cumhuriyetinde, 45.si de Elazığ’da yapıldı. 46.sı ise Diyarbakır’da Eylül ayının ikinci haftasında yapılmasına karar verildi.
Elazığ’a, İllerin Cemiyet başkanları eşleriyle birlikte katıldılar.  NGYC yi Başkan İdris yavuz temsil etti.
Elazığ, kültür ve medeniyetlerin beşiği, köklü ve zengin bir tarihi, harika bir tabiat güzelliği, yer altı, yer üstü zenginliği olan bir ilimizdir.
Elazığ, Anadolu’nun özü, gelenek ve göreneklerine son derece bağlı, saygılı, hoşgörülü, sevecen, çayda çıra ve sıra gecelerinin eşsiz gürselliğini bizlere sergileyen Gakkoşlar diyarıdır.
Elazığ denince, Harput kalesi ve tarihi harabelerini, Çırçır şelalesini, Aral gölünü, Arap baba türbesi ve külliyesini, Türkiye’nin en büyük enerji kaynağı Keban barajını öyle üç, beş cümle ile anlatabilmek mümkün müdür?
Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, kapalı genç bir bayandır. İllerin Cemiyet başkanlarını Keban’a konuk etti, tabiat harikası Çırçır şelalesinde yemek ikramında bulundu. Kendileriyle burada sohbet etme fırsatını buldum. Hayatının büyük bir bölümünün sıkıntılı bir dönemden geçtiğini anlatı;
“Babam CHP yönetiminde görev almış biriydi. Baskılı bir dönemde onun yaşadıkları, gördüğü eziyetler bizleri derinden üzdü. Üniversitede inancım gereği başörtülü olduğum için zorluk çektim, ama azmettim okulumu bitirdikten sonra, AKP de siyaset yaptım, halkımın büyük ilgisine mazhar oldum, başkan seçildim. Onlardan biri olduğumu hiçbir zaman unutmadım. Ben insana hizmeti ibadet saydım.
Keban küçük bir ilçe ama ülkenin en büyük enerji santraline sahiptir. Buradan elde edilen elektrik, Türkiye’nin her noktasına ulaşmaktadır. Ülke ekonomisine yılda bir milyon Tl. katkı sağlamaktadır. Keban barajının suyunda önemli oranda düşüş var. Uzmanların ifadesine göre; Keban gölünde beş santim su eksilmesi, İstanbul’un bir yıllık su ihtiyacını karşılamasına denk gelmektedir.  Burada tarla balıkçılığı yapılmakta, bunun önemli bir bölümü yurt dışına ihraç edilmektedir. İlçede işsizlik oranı yüksek, iş var, beğenen yok.” diye dert yandı.
Siyasete kadın eli değdiği takdirde nezaketin ve hizmetin yüksek olduğunu görmek mümkündür. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen basın mensupları gördükleri her kareyi resimleyip haber yaptılar. Elazığ’ın tabii güzelliği konuklarını adeta büyüledi. Burada Yerel ve Ulusal basının yoğun ilgisi vardı.
TGF Başkanı Atilla Sertele, Gn. Bak. Yard. Yılmaz Karacaya, Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyet Başkanı Mustafa Doğan’ın şahsında, bizlere bu güzellikleri yaşatan, Elazığ’ın tanıtımına destek veren kurum ve kuruluşlara yürekten takdir ve şükranlarımı arz ediyorum.