NOHÜ Yerleşkesinde Filistin'e Destek Yürüyüşü NOHÜ Yerleşkesinde Filistin'e Destek Yürüyüşü

Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) kategorilerine göre "Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi"nde yer alan vaşak, Niğde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından araziye yerleştirilen fotokapana takıldı.
Gece avlandığı ve gündüz de dinlendiği için "ormanın hayaleti" olarak adlandırılan vaşağın, fotokapan kayıtlarında bir süre gezinti yaptığı görüldü. Niğde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince, doğal hayatın tespiti ve korunması amacıyla çeşitli bölgelere fotokapanlar konuluyor. Bu çerçevede, kent genelindeki ormanlarda 25 fotokapan bulunuyor. Dağ keçisi, kurt, çakal, tilki, kaya sansarı  ve domuz gibi türler fotokapanlarla sıklıkla görüntüleniyor.
Niğde ormanlarında var olduğu köylüler tarafından söylenen ancak bir türlü varlığı tespit edilemeyen ve koruma altında olan vaşak da ilk kez fotokapanlar ile görüntülendi.  Ayrıca ormanlık alanların farklı noktalarına konulan fotokapanlar sayesinde kaçak Avcılar'da yakalandı. Doğa koruma ve milli parklar av koruma ve kontrol ekiplerinden kaçak kaçak avcılar fotokopandan kaçamıyorlar.