Niğde Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birlik Başkanı Bilgehan Güney, geçtiğimiz günlerde Süt Konseyinin açıkladığını rakamın komik rakam olduğunu, süt sığırcılığı yapan üreticilerin sıkıntıları, yaşadığı sorunların hiç kimsenin umurunda olmadığını ve Süt Konseyini ve yönetimini kınadıklarını belirtti.

Niğde OSB; Yeşil OSB Sertifikasyonu İçin Hazır Niğde OSB; Yeşil OSB Sertifikasyonu İçin Hazır

Niğde Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliğinde kent gelenide süt sığırcılığı yapan çiftçilerle bir araya gelen Birlik Başkanı Güney, Süt konseyinin açıklamış olduğu sıcak süt fiyatının yetersiz olduğunu süt sığırlarının kesime gittiğini açıkladı.

Niğde Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliğinde toplanan Süt Sığır yetiştiricileri adına açıklamalarda bulunan Birlik başkanı Güney; “ Süt Konseyinin 13 Ocak 2024 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında alınan karar gereği 22 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 36 yağ ve yüzde 32 protein içeriğe sahip Sıcak sütü süt Konseyi 13,50 TL olarak açıkladı. Süt konseyinin açıklamış olduğu bu fiyat gerçekten komik bir rakam. Yem fiyatı şu an 530 ile 600 bantların da bugün. Hayvancılık yapan üreticimiz, üyelerimiz ve çiftçilerimiz bu işi nasıl başaracakta, kar elde edecek, sizlere sorarım. Yani hayvancılık yapan çiftçilerimiz ne yaparsa yapsın kimsenin umurunda değil. Gerçekten yazık günah. Bu insanların hayvan üretmesi gerekirken mevcut hayvanlarını kestiriyor. Maalesef durum bundan ibaret. Ben süt konseyini ve yönetimini şiddette kınıyorum” dedi.
 

Editör: Selim GÖKEL