Yeniden Refah Partisi Başkan Adayı Turgut, yenilginin nedenlerini açıkladı… Yeniden Refah Partisi Başkan Adayı Turgut, yenilginin nedenlerini açıkladı…

Profesyonel dağcı Mustafa Özpoyraz, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. 7 Kasım'da yapılacak olan Türkiye Dağcılık Federasyonu Olağan Genel Kurulda aday olduğunu açıklayan Mustafa Özpoyraz, mevcut yönetimin 5 yıllık görev süresinin dolduğunu, Bu genel kurul gerçek anlamda bir değişim ve yenilenmenin dönüm noktası olacağını ifade etti.

Bu güne kadar, Türkiye Dağcılık Federasyonu Antrenörlüğü, Teknik Direktörlüğü, Kamp Müdürlüğü, Uluslararası Spor Tırmanış Federasyonu delegeliği ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve AS Başkanlığı görevlerini başarıyla yürüten Mustafa Özpoyraz, Niğde'de dağ kazaları arama kurtarma operasyonlarında yıllarca başarılı görevler aldı.

Özpoyraz, ayrıca UMKE, AFAD, JAK gibi arama kurtarma ekiplerine profesyonel dağcılık ve arama kurtarma eğitimleri verdi. Kasım ayında yapılması planlanan Türkiye Dağcılık Federasyonu Seçimlerinde Başkan adaylığını açıklayan hemşerimiz Mustafa Özpoyraz, şunları kaydetti: "Ülke genelinde birleştirici, samimi ve konusuna hakim, kendilerini ispatlamış yönetim ekibimle Aladağlar, Bolkar, Hasan Dağı ve ülkemizin bir çok zirvelerinde dağcılık sporunu nesillerden nesillere aktaracak bir çalışmaya söz veriyoruz. Bu yarışta bizde varız. Hemşerimizden çıkmış olduğum bu yolda başarılar bekliyor, ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Birlikte kazanıp birlikte yönetme düşüncesini temel kabul eden bir anlayışla, dağcılık sporunun tüm bileşenleri ile birlikte ortak bir takım ruhu oluşturmak hedefi için, dağcılık sporunu tüm branşları ile birlikte kamuoyunda etkili, verimli ve aktif şekilde temsil ederek saygı duyulan ve rağbet edilen bir spor dalı haline getirebilmek için, dağcılık sporunda bir kısır döngü halinde tekrarlanıp duran yönetim şekli; eğitim ve faaliyet anlayışı tamamen değiştirip; dağcılık felsefesi ve anlayışına uygun bir yapı oluşturmak için, ülkemiz coğrafyasında bulunan eşsiz güzelliklere sahip dağlarımızın dağcılık faaliyetlerine açılması ve bu dağlarda bütün bir yıl boyu faaliyetler yapılmasının alt yapısının oluşturulabilmesi için, dağcılık sporunda dünyadaki gelişmeleri takip ederek, uluslararası alanda aktif bir rol üstlenmek için, üniversite gençliğini dağcılık sporuna çok daha fazla entegre etmek, yeni politikalar üretebilmek ve işbirlikleri oluşturmak için federasyon yönetimine adayız” dedi.

Editör: TE Bilişim