Geçmiş hükümetlerin Doğu Anadolu bölgesini memur atamaları için sürgün yeri olarak seçmesi, yöre halkının tepkisini, PKK’nın ve dış güçlerin iştahını kabartmıştır.
Dost görünen bazı ülkelerin teröre çanak tutmaları, sömürgecilik ve ekonomi alanında söz sahibi olma hırsından doğmaktadır. Bu nedenle Türkiye, terör belasına büyük ödenekler ayırmak zorunda kalmıştır.
Doğuda 35 bin Mehmetçiğin kanını akıtan PKK’yı korumaya çalışanlar, şimdi de PKK’ya genel af çıkarılması için Türkiye üzerine baskı yapmaktadır. Doğu Anadolu’yu Kürdistan ve Ermenistan haritaları parsellemiş durumdadır.
Dağlar temiz tutulursa şehirler rahat eder. Doğu’da bizim asker yolda giderken, halkın bazısı koyun otlatıyor, bağ-bahçe işi yapıyor. Bir bakıyorsunuz ki, bazıları sizi tuzağa düşürüyor. Burada vatandaşla PKK’lıları ayırmak kolay değil. Sıkıntı buradadır.
Tarih tekerrürden ibarettir” sözü yanlıştır. Eğer ibret alınsaydı, tarih hiç tekerrür eder miydi? Osmanlı imparatorluğunu parçalayan zihniyet, onun toprakları üzerinde 35 devletin kurulmasını sağlamıştır. Şimdi o devletlerin “hal-i pür melali” ortadadır.
Irak parçalandı. Gerekçe neydi? Saddam Hüseyin’in zulmünden Irak halkını korumak, Irak'ı özgürleştirme operasyonu ve kitle imha silahları suçlamasıyla Amerika geldi Irak’ı işgal etti. Sonuçta kitle imha silahları çıkmadı.
Saddam’ın zulmünden kaçan binlerce Peşmerge’ye kapıları açtık ve ekmeğimizi onlarla paylaştık. Şimdi onlar dış güçlerin piyonu olarak PKK’ya destek veriyor.
Irak parçalandı, ikiye bölündü, binlerce Müslüman insan katledildi. Amerika’nın burada ne işi vardı? Müslümanlar, kafasını iki elinin arasına alıp iyice düşünmelidir
Mısırda Hüsnü Mubarek halka zulmediyor” diyerek halkı isyana sevk eden zihniyet, burada binlerce Müslüman insanın katledilmesine vesile oldular.İktidar değişti, Muhammed Mursin göreve getirildi,  dökülen kan durdu mu?
Libya’da Muammer Kaddafi, zalimdir, halkı eziyor” dediler, Ülke bataklığa sürüklendi, birçok insan öldürüldü. “Suriye’de BeşşarEsad katil” dediler, Kardeşi kardeşe kırdırdılar. 100 binin üzerinde insan Türkiye’ye sığındı, aylardan beri onlarla da ekmeğimizi bölüşüyoruz. Korkarım ki, bir müddet sonra Peşmerge olayında olduğu gibi onlarda sırtımızdan vuracak noktaya gelirler diye endişelerim var.
Filistin kanayan bir yara. Her yerde akan Müslüman kanı. Dünya devletleri, olanlara seyirci kalıyor. Şimdi sıra İran’da. Yeter artık! AB ve ABD ülkelerine karşı Müslümanlar birleşip, ortak bir tavır almalıdırlar. Milli şairimiz Mehmet Akif;
Sahipsiz olan memleketin batması haktır;
Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır
…………………………………….
"Girmeden tefrika bir millete düşman giremez,
Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.” Diyor
C.Allah (cc) ayet-i Kerimesinde; “Hep birlikte Allah'ın ipine sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin” buyuruyor.
İslam ve insanlık düşmanlarının oyununa gelmemek gerekir. Asrın hastalığı ve en büyük tehlike olan tefrika (ayrılık) sorununu çözemeyenler; er ya da geç yok olmaya mahkûmdurlar.
Bu gün her zamandan daha ziyade birlik ve beraberliğe ihtiyaç vardır. Halk, devletine inanacak, devlette halkından güç alacaktır. Şimdi Millet olarak tek yumruk, tek yürek ve duyarlı olmanın zamanıdır.