14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan 28. Dönem milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Niğde’den Milliyetçi Hareket Partisi’den (MHP) milletvekilliği için 18 kişi aday adaylığı başvurusu yaptı.

21 Mart 2023 Salı günü saat 17:00 itibariyle MHP’de milletvekilliği aday adaylığı süreci sona erdi. Son olarak MHP İl Başkanı Cumali İnce, görevinden istifa ederek parti genel merkezinde milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Niğde’nin Seçimi – Notlar – Sayılar - Oranlar Niğde’nin Seçimi – Notlar – Sayılar - Oranlar

İSİMLER BELLİ OLDU

MHP’den milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yapan isimler şu şekilde: Cumali İnce, Semih Öztekin, Serdar Demir, Muhammet İrfan Uğraş, Hüseyin Yüksel, Emrullah Türe, Cafer Öztürk, Semih Sürme, Çağlayan Çelik, Mehmet Salih Canlı, Ercan Çiçek, Ayyüce İnce, Merve Atar, Zeki Ulupınar, Tayfun Cansu, Salim Gürbüz, Mehmet Ircı, Ahmet Yaşar Meral.

İL BAŞKANI KİM OLACAK?

MHP Niğde İl Başkanı Cumali İnce'nin aday olmak için istifasının ardından gözler MHP de Niğde İl Başkanının kim olacağı sorusuna çevrildi. 

Parti çevrelerinden edindiğimiz bilgiye göre, İl Başkanlığı Yöneticisi Aytekin Tükenmez'in MHP Genel Merkezince İl Başkanı olarak atanacağı belirtildi. 

Editör: TE Bilişim