AKP ve yandaş yapılar, “AKP kötü de olsa belirli bir istikrar var. Oysa MHP Türkiye’yi yönetebilecek gibi görünmüyor” şeklinde bir propaganda yapıyorlar. Böylece, aslında AKP’den kopmuş seçmeni kerhen de olsa AKP’ye yönlendirmeye çalışıyorlar. AKP’nin başarılı bir propaganda mekanizması kurduğu doğrudur. Ancak yaptıkları propagandanın gerçeği yansıtmadığı ortadadır. Bugün MHP’nin Türkiye’yi nasıl yöneteceğini biraz konuşalım.
MHP, Türk siyasetindeki ana damarlardan birisidir. 1965’te bugünki Türk milliyetçisi-Ülkücü kimliği ile oluşan MHP aradan geçen 46 yılda, 12 Mart ve 12 Eylül askeri rejimlerini aşmayı başarmıştır. Sovyet, Amerikan ve Çin emperyalizminin Türkiye’ye yönelik saldırılarının sonucunda 2500 ülkücü şehit olmuştur.
Normal şartlarda herhangi bir partiyi yok edecek bu kıyım MHP’yi yok edememiştir. Bu ağır saldırılar altında dünyanın en büyük gençlik kuruluşlarından birisi olan Ülkü Ocaklarını yaygınlaştırmayı başarmıştır. Bu süreçte MHP’nin mücadelesi Türkiye’nin Afganistanlaşmasını engellemiştir.
MHP, askeri yönetimin baskılarını, Mamak yargılamalarını, on binlerce mensubunun tutuklanmasını, binlerce mensubunun işkence görmesini aşmıştır. İçine sızdırılan ajanların komplolarını aşmıştır. İdamları aşmıştır. Liderinin 1986’ya kadar 6 sene hapishanede tutulmasını aşmıştır. MHP, iktidardaki ANAP’ın kendisine yönelik komplolarını aşmıştır.
MHP yeniden teşkilatlanmış, büyümüş, 1990’ların başında tekrar TBMM’ye girmiştir. Partinin genç ve zinde kadrolarının önemli bir bölümünün ayrılması ile sonuçlanan BBP kopması MHP’yi yok etmemiştir. 1995’te gerçi TBMM’ye girememiştir ancak MHP parlamentodaki bir parti kadar ağırlığa sahip olmuştur. MHP, Başbuğ’unu kaybetmiş, fırtınalı günleri aşarak 1999 seçimlerinde 57. Hükümetin 2. büyük ortağı olmuştur. MHP, 57. Hükümette, oluşmasında en ufak bir suçu olmadığı halde 1980’ler ve 90’ların ekonomik ve finansal hatalarının oluşturduğu ekonomik krizi göğüslemek zorunda kalmıştır.
 2000’lerin başında DYP, ANAP, DSP gibi partiler siyasetten tasfiye olurken, MHP yıkıntının altında kalmamış, 2004’ten bu yana girmiş olduğu bütün seçimlerde oyunu yükselterek % 100 artırmış ve % 8’den % 16’ya taşımıştır.  MHP, Türk siyasetinin en canlı, en dirençli, en deneyimli ve sürekliliğe sahip kadrolarına sahiptir.
MHP’nin fikirlerini, düşüncelerini ve projelerini tarih haklı çıkarmıştır. Diğer bir ifade ile MHP’nin bütün siyasi öngörüleri gerçekleşmiştir. Komünizm çökmüştür. MHP’nin ilk genel merkez binasının önündeki “Seni unutmadık” anlamında inşa edilen Kıbrıs haritası şeklindeki havuz bugün KKTC adlı Türk devletidir. Esir Türk illeri beş bağımsız Türk cumhuriyetine dönüşmüştür.
MHP’nin şanssızlığı şimdiye değin tek başına iktidara gelememiş olmasıdır. Ancak ortağı olduğu koalisyon hükümetlerinde hep başarılı çalışmalara imza atmıştır. En son 57. Hükümette MHP’li bakanlar, koalisyonun zorlayıcı şartlarına rağmen hükümetin en başarılı bakanları  olmuşlardır. Muhakkak yapılan hatalar olmuştur. Daha iyi yapılabilecek şeyler olmuştur.
Öte yandan bugün Türkiye’yi istikrarlı bir şekilde bölünmeye sürükleyen AKP’nin lider kadroları yıllarca MSP geleneği içinde kaldıktan sonra inandıkları  ideolojinin yanlış olduğuna karar vermiş, “Milli Görüş” gömleğini çıkarmış insanlardan oluşmaktadır. Milli Görüş gömleğini çıkardıktan sonra yerine giydikleri gömlek  “uyumlu” İslam gömleği olmuştur. 
Gelecek konusunda MHP ne demektedir? MHP’nin gelecekle ilgili öncelikli programı Türkiye’nin ülkesi ve milleti ile bütünlüğünün ne pahasına olur ise olsun muhafaza edilmesidir. MHP, Türkiye’yi böldürmeden, bölücülerle müzakere yapmadan, Türkiye’yi yönetecektir. MHP, Türk milletini alıştıra alıştıra ülkeyi federasyon üzerinden bölünmeye sürükleyenlere teslim etmeyecektir. MHP son sekiz yılda AKP’nin milli bünyemizde yaptığı tahribatı ortadan kaldıracak tek partidir. 
MHP, PKK Açılımının insanlarımız arasında yarattığı kuşku, şüphe ve gerilimi ortadan kaldırarak, Türkiye’de tekrar barış ve dostluk zeminini oluşturacak tek partidir. MHP listelerini önünüze koyar ve bir saatinizi ayırırsanız üç tane ayrı hükümet kuracak kadroyu rahatlıkla oluşturabilirsiniz.