CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, defalarca kez gündeme getirdiği Şeker fabrikalarında çalışan kampanya dönemi ve mevsimlik işçilerin daimi statüye alınmasına ilişkin taleplerine, bu kez yeşil ışık şandı. 

 

Gürer’in konuyla ilgili soru önergesine yanıt veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Söz konusu işçilerimizin daimi statüye alınması ile ilgili mevcut yasa ve yönetmelikler de dikkate alınarak, nasıl bir çözüm oluşturulabileceği konusunda girişimlerimiz devam etmektedir” dedi. 

 

Et ve Süt Kurumu Ete % 25, Çiğ Süte % 8,5 Zam Yaptı Et ve Süt Kurumu Ete % 25, Çiğ Süte % 8,5 Zam Yaptı

GÜRER’İN ÇABALARI SONUÇ VERECEK GİBİ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in,  milletvekili seçildiği 2015 yılından bu yana sürekli gündeme taşıdığı, mevsimlik işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili talebine Tarım ve Orman Bakanlığınca verilen yanıt, yüzlerce işçi için umut oldu. 

BAKAN PAKDEMİRLİ’YE SORU ÖNERGESİ 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, “Kamuda geçici işçi olarak çalışan, TÜRKŞEKER işçisi sayısı kaçtır? Türk Şeker sanayi üretim alanında ustalığı ve tecrübesiyle yıllardır çalışan geçici işçilere kadro verilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi için bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?” şeklinde sorular yöneltti. 

ŞEKER FABRİKALARINDA 1334 MEVSİMLİK İŞÇİ VAR 

Gürer’in önergesini yanıtlayan Bakan Pakdemirli, TÜRKŞEKER’ de halen 1334 kampanya ve mevsimlik işçinin bulunduğunu belirterek,  bütün çalışanların çalışma şartları ve süresi konusunda hassas davranıldığını ifade etti.

YILDA 10 AY ÇALIŞTIRILIYORLAR 

Kampanya ve Mevsimlik işçilerin; Kanunun müsaade ettiği 10 aylık sürenin tamamında çalıştırıldığını vurgulayan Bakan Pakdemirli, “Bu işçilerimizin kadrolarının bulunduğu fabrikalarda iş gücüne ihtiyaç duyulmasa dahi, ihtiyaç duyulan diğer fabrikalarımıza görevlendirilmek suretiyle çalıştırılmaları sağlanmaktadır. Bu şekilde çalışanlarımıza ilave ödemeler (Görevlendirme, harcırah, yolluk vb.) yapılmaktadır” diye konuştu. 

UMUT IŞIĞI 

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, “Söz konusu işçilerin daimi statüye alınması ile ilgili mevcut yasa ve yönetmelikler de dikkate alınarak, nasıl bir çözüm oluşturulabileceği konusunda girişimlerimiz devam etmektedir” ifadelerini kullandı. 

BİR AN ÖNCE SONUÇ ALINMALI 

Önerge sahibi CHP Milletvekili Ömer Fetih Gürer, mevsimlik işçilerin sorularını yakından takip ettiği ve yılın belirli aylarında çalıştırılan ve yıllarda daimi kadroya alınma beklentisi içinde olan mevsimlik işçiler için en azından nasıl bir çözüm oluşturulabileceği konusunda bir girişimde bulunuluyor olmasını bile önemli saydıklarını ifade etti. Gürer, bir an önce geçici işçilere daimi kadro verilmesi gerektiğini de yineledi. 

TAŞERONA KADRO ŞART

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “696 sayılı KHK ile kamuda çalışanların bir kısmı kadroya alındı ancak KİT çalışanları ve hizmet alım sözleşmesinde %70 oranına takılanlara kadro verilmedi. Eşit işe eşit ücret uygulanmadı. Belediye çalışanları belediye kadrosuna değil şirket kadrosuna alındı. Karayollarında 14 bin ve PTT çalışanı 17 bin kişinin taşeron olduğu dikkate alındığında taşeron sorununun ne kadar ciddi boyutlarda olduğu somut şekilde görülüyor. Bu durumda binlerce kişi var. Hastane bilgi işlemciler, görüntüleme merkezi çalışanları, kamuda kiralık araç şoförleri, yemekhane, sosyal tesis, güvenlik çalışanları gibi on binlerce kişiye kadro hakkı verilmelidir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim