Osmanlı arşivlerinde, Sallum Barzani adlı bir Haham’ın önce Selanik'e, arkasından da Kudüs'e sürgün edildiğine dair bir belge ortaya çıktı.
 İlerleyen zaman içinde Sallum Barzani’nin torunlarında Molla Mustafa Barzani İsrail’le iyi ilişkiler içinde olmuş ve Iraklı Kürtlerin bağımsızlığı için büyük çaba sarf etmiştir. Şimdilerde onun görevini oğlu Mesut Barzani üstlenmiş durumdadır.

1982 yılında Yale Üniversitesi tarafından yayımlanan “Kürdistan Yahudilerinin Halk Edebiyatı” kitabını yazan ve kendisi de bir Kürt Yahudi’si olan, California Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Yona Sabar, Kuzey Irak'ta yaşayan Kürt Yahudilerinden bahsediyor.

Prof. Yona Sabar,a göre, Yahudi Barzani ailesinin kurucusunun 16. Yüzyılda yaşayan Haham Samuel Barzani Musul, Kerkük ve Erbil yöresinde etkili olmuştur.

Tarihçi Ahmet Uçar, Osmanlı arşivlerinden çıkardığı bir belgede, bölgedeki Barzani ailesinin kesinlikle Yahudi olduğunu, 1856 yılında Sallum Barzani isimli bir Hahamın, Musul'dan Selanik'e, oradan da Kudüs'e sürgün edildiğini ifade etmektedir. 

Faik Bulut'un‘‘Filistin Rüyası’’ isimli kitabında ise, Kuzey Irak'tan İsrail'e Barzani Kürtlerinin göç ettiği zikredilmektedir.  Bugün İsrail’de Kürtçe konuşan Yahudiler mevcuttur.

Osmanlı Arşivi'nde, bu bölgede bulunan Barzani adıyla bilinen bir aileden bahsediliyor ve bu aile, Kuzey Irak'taki Barzan köyünde yaşamaktadır. Haham Sallum Barzani, (1855–56 yılında) önce İstanbul'a, sonra da Selanik'e sürgün edilmiştir.

Yahudilerin kutsal kitabı olan Tevrat'ta ‘‘Vaat edilmiş Ülke’’ olarak belirtilen, Nil ile Fırat arasında bulunan, Kuzey Anadolu da dâhil bu bölgenin kendilerine ait olduğunu iddia eden Yahudiler, sinsice bu gün Doğuda terör estiriyorlar ve PKK’nın hamiliğini yapıyorlar. Burada bütün Kürtlerin Yahudi olduğunu söylemek de doğru değildir.

Vatan gazetesinin 25 Ekim 2007 tarihli yazılarında Barzani'nin tüm gelir kaynağının kaçakçılıktan elde edildiği ifade ediyor..

Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu'nun 2005 yılı raporunda Barzani'nin Kuzey Irak’ta Kurulu iki sigara fabrikasında, kullanılan her türlü madde, Mersin Serbest Bölge'de kurulu, Golden Üniversal, Feder Dış Ticaret,  Dolphin Dış Ticaret,  Sunset Adviser,  Teknotaş,  Sönmezler Nakliyat,  As Pazarlama gibi şirketler aracılığıyla yürütmektedir.

Raporda, Kuzey Irak’ta Kurulu Barzani'nin fabrikalarında sahte olarak ürettiği ve Türkiye'ye geri soktuğu,  buradan kazanılan parayı teröristlere aktarıldığı bildiriliyor.

Barzani'nin tüm gelirinin kaçak sigara ve alkol olduğunu belirten Gümrük Teftiş Kurulu üyeleri, özellikle 5 yıldızlı otellerde sahte olarak kullanılan viski benzeri yabancı içkilerin de Irak'ta üretilip yurda sokulduğunu, Türkiye'nin kaçak sigara nedeniyle vergi kaybının 2 milyar dolar olduğunu belirtiyor.

PKK konusunda “Türklere bir kediyi bile teslim etmem” diyen Mesut Barzani’nin gayesi Kuzey Iraktan sonra Suriye’nin kuzeyinde de geçici Kürt devletini kurmayı amaçlamaktadır. Üçüncü aşamada ise Doğu Anadolu’yu da içine alan “Büyük Orta Doğu Kürdistan devletini”  kurmakolacaktır. Buna da adım, adım yaklaşmış görünüyor.

             İşte Türkiye’nin önünde duran korkunç senaryo, Anadolu’nun üzerinde oynanan oyunlar
            Bilinmelidir ki,”Yanlış, yanlışla düzeltilmez” Hainlerle pazarlığın bedeli ağır olur.