Dünyaca Ünlü Sanat Galerileri Artık Niğde’yi Tercih Ediliyor Dünyaca Ünlü Sanat Galerileri Artık Niğde’yi Tercih Ediliyor

. Bu minvalde hizmete başlayan Kayabaşı Kütüphanesi gençlerle dolup taşıyor, Özbelde’de açılan Çocuk Kütüphanesi ise çocukların yani adresi olmuş durumda. 
Şehrin ortasında herkesin ulaşabileceği ve 24 saat açık olacak Merkez Kütüphanesi ise kısa bir zaman sonra vatandaşların hizmetine sunulacak.  
“Bittiğinde vakit geçirmeye bayılacağınız yeni bir mekânı sizlerin hizmetine sunmak için sabırsızlanıyoruz “diyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Bizim ecdadımız her zaman kütüphaneler kurmuş ve var olana da sahip çıkarak değer göstermiştir. Yeni kütüphaneler kurarak kültürümüze ve gençlerimizin gelecekle ilgili gelişimlerine destek vermek en önemli hedeflerimizden birisidir.  Niğde Belediyesi olarak belediyemizin önüne şehrin en modern kütüphanesi kuruyoruz.  Belediyemizin hemen yanı başındaki bu alana inşa edilecek olan kütüphanemiz merkezde öğrencilerin ders çalışıp çeşitli aktivitelerde bulunacağı bir yer olacak. Bu projemizle üniversitesi öğrencilerini, gençlerimizi ve şehrimizin kitapseverlerini bilgiyle buluşturacağız. 
MEDENİYETİMİZİN ESASI İLİMDİR
“Şayet bizim millet olarak bir medeniyet davamız, medeniyetimizi ihya etme sevdamız varsa, bunu kütüphaneler yapmadan, kütüphaneler olmadan yapamayız.” diyen Başkan Özdemir; “Medeniyetimizin esası tefekkürdür, ilimdir, irfandır, kitabın ve hikmetin rehberliğinde yol yürümektir. Kültürümüzde ilim sahipleri, gölgesinde soluklandığımız birer Cennet ağacı; eserleri ise, fikri açlığımızı giderdiğimiz meyveleri olarak görüyoruz. Kimi yazar ve düşünürler ise, Cenneti envai çeşit kitapla dolu görkemli bir kütüphaneye benzetmişlerdir. Bu teşbihin sebebi, kütüphanelerin bilgiye, erdeme, öğrenmeye ve ilim tahsiline açılan kapı, hakikatin bilgisine giden yollardan biri olmasıdır.” ifadelerini kullandı.
RUM KİLİSESİ KÜTÜPHANESİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR 
Rum kilisesinin kütüphaneye dönüştürülmesi için çalışmalar sürdüğünü söyleyen Başkan Özdemir; “1861 yılında inşa edilen Rum kilisesi âtıl bir durumda bekliyordu. 161 yıllık bir tarihi olan bu binayı kütüphaneye çevirmek için burada restorasyona başladık ve çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalarımız bittiğinde Belediye’mizin mülkiyetinde bulunan Niğde Yahya Peygamber (Prodromos) Kilisesi (Rum Kilisesi) ni kütüphane olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Çocuklarımız ve gençlerimiz burada hem tarihi soluklayacaklar hem de derslerine çalışıp kitap okuyabilecekler. “ dedi.