CHP'nin Teklifi ile Niğde Belediyesinde Yeni Komisyon CHP'nin Teklifi ile Niğde Belediyesinde Yeni Komisyon

Divan Başkanlığını Parti Meclis Üyesi Serpil Alaboyun’un yaptığı kongre Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Aynur Balkır Memleket Partisi’nin ihtiyaçtan doğduğunu dile getirdi.
Balkır; ‘’ 17 Mayıs’ta hep beraber büyük umutlarla çıktığımız memleket sevdamızda Niğde İl ve ilçe örgütlerini kısa zamanda oluşturduk, bugünde sizlerin katılımı ile il kongremizi gerçekleştirmekteyiz. Sayın Genel Başkanımız Muharrem İnce’nin 2020'de Sivas’ta başlattığı Memleket Hareketi yaşanan ihtiyaçtan dolayı partileşti. Atatürk’ün ilkeleri ışığında yakılan bu meşalenin ışığında hepimiz geleceği kurtarmak için bir araya geldik. Çok kısa zamanda hızla örgütlendik ilçe kongrelerimizi gerçekleştirdik bugünde il kongremizi gerçekleştirmenin gurunu yaşıyoruz. Memleket partisi olarak, barışarak, büyüyerek, insanca yaşanabilir bir Türkiye için mücadele edeceğiz.’’ dedi.

İl Başkanı Aynur Balkır’ın konuşmasının ardından Memleket Partisi Disiplin Kurulu Üyesi Ramazan Ertan yaptığı konuşmada iktidarı ve muhalefeti eleştirdi.
Ertan; ‘’ Memleket Partisi ülkemizde ihtiyaçtan doğmuştur. Ülkemizde siyasetin yozlaştığı halkın ayrıştırıldığı siyasetin tıkandığı bir dönemde kurduğumuz Memleket Partisi yargı erklerinin eşitlendiği ve uygulandığı bir gelecek için yola çıktı. İktidar ve muhalefet maalesef tahterevalli siyaseti yapmak ileri gidemiyor birisi yerel yönetimlerde birisi hükümet nezdinde koltuklarından gayet memnunlar ama biz hiçbirinden memnun değiliz. Onun için bir çift mavi gözün ışığında ülkemizin en ücra köşelerine kadar ulaşacak, çalışkan örgütlerimizle 50 + 1 yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. ‘’ dedi.
Yapılan konuşmaların ardından üyelerinin tamamının oyunu alan Kurucu İl Başkanı Aynur Balkır yeniden İl Başkanlığı görevine seçildi.

Editör: TE Bilişim