Son dakika haberine göre Mayıs'ta sanayi üretimi yıllık yüzde 0,2 azaldı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2023 yılı Mayıs ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,1 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,6 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,3 azaldı.

Niğde'nin Araç Sayısı 130 Bini Aştı Niğde'nin Araç Sayısı 130 Bini Aştı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayında sanayi üretiminin yıllık yüzde 0,2 azaldığını; aylık ise yüzde 1,1 arttığını duyurdu.

TÜİK, Mayıs 2023 dönemine ilişkin sanayi üretim endeksi istatistiklerini açıkladı. Buna göre; sanayi üretimi yıllık yüzde 0,2 oranında azaldı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, mayıs ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi 2022 yılının mayıs ayına göre yüzde 7,1 azaldı. İmalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,6 arttı; elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ile dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 1,3 azaldı.

Mayısta ise sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,1 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,4, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,9 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,4 arttı.

Editör: Selim GÖKEL