Ulukışla Tepeköy'de Gümüştaş Madencilik'in işletmeciliğini yaptığı maden işletmesi Atık Depolama Tesisinde zehirli atık sızıntısının oluştuğu, bu konuda köy muhtarının görüntülü açıklamalarını  vermiş, köylülerin tedirgin olduğunu belirten bir kaç haber ve yorum yapmıştık. İlgili haberlerimiz aşağıda

Yetkililer belirtilen bölgede inceleme yapmış, labarotuvarlarda incelenmesi için numuneler alınmıştı. Ancak bu konuda bir inceleme sonucu göremedik,  ulaştırılmadı. 

Ulukışla'da yaşanan bu konuyu geçtiğimiz günlerde Niğde basını ile bir araya gelen Ak Parti İl yönetimi ve Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin'in de olduğu basın toplantısında Borhaber.net site yöneticisi Selim Gökel gündeme getirdi. 

Gümüştaş Madencilik AŞ. tarafından yapılması planlanan cevher işleme ve Atık Depolama Tesisi ile ilgili ve iddia edilen çevre kirliliği hakkında Selim Gökel'in sorusuna toplantıda Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin ve Ak Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun açıklama getirdi. 

ORADA ÇEVRE KİRLİLİĞİ DİYE BİRŞEY YOK

Niğde Milletvekili Yavuz Ergun konu ile ilgili açıklamasında; "Orada çevre kirliliği diye birşey yok. Orada sadece bir kişinin siyasi çıkarları uğruna memleketin geleceğini, bir yerin geleceğinin feda edilmesine karşıyım. Bir kişinin siyasi geleceği uğruna, gelecekteki siyasi rantı uğruna, birşeylerle uğraşmasına karşıyım. Bu kadar net, konuşulanlarında ne olduğunu biliyorsunuz. Dedikodular çok, önce o insanlar bu dedikoduların gerçek olup olmadığını bu basına anlatacak. Bana sorduğunuz her sorulara verdiğim açık cevaplar gibi o da cevap verecek. Alttaki düşüncelerinin ne olduğunu, bir sonraki dönemde, siyasi olarak gelmek istediği şeyi yalanlayacak. Siyasi hedef uğruna bir şehir, bir işletme mahfedilemez, orada çalışan bir çok kişi var".dedi. 

İLİMİZE ÜLKEMİZE KATMA DEĞER ÜRETECEK BİR TESİS

Ak Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin de aynı konuda yaptığı açıklamasında; Mesele şu, orada yüzyıllar önce çalıştırılmış maden ocakları ve altın madeni vardı. Milli ekonomiye yüzyıllar sonra kavuşturulmuş. Ciddi bir istihdama sebep veriyor. Yeni bir tesis kurulmak isteniyor. Biz şurasında değiliz. Eğer tesisin hata ve eksiklikleri varsa ilk önce bir müdahil oluruz. Talep üzerine savcılık ile numune alınıp yapılan incelemeler var. Onun sonuçları da bildiğim kadarı ile temiz çıktı hepsi. Oradaki kaçak da havuzlarda değil, havuzlarda 8 kat nebran var, kaçması mümkün değil. Meseleye bir şuradan bakıyoruz. İlimize ve ülkemize katmadeğer üretiyorsa  o tesis  o tesisin yanında olmak lazım. Varsa eksikleri eksikliklerinin giderilmesi noktasında yine uyarıcı olmamız gerekir. Ama devletin makamlarının defalarca yaptığı, mahkemenin yıllardır süregelen şikayetlerle ki o köydeki muhtarın her seferinde de temiz çıkmış, her seferinde bakanlık ve akredite labarotuvar ile yapılmış temiz çıkmış. Ama biz habire onu bir dedikodu ile yıpratmak doğru değil. İlimiz yeni bir yatırıma, yeni bir istihdama kavuşacak ve ülkeye çok ciddi bir katma değer üretecek bir tesis, varsa eksiklikleri giderme konusunda bizde ne gerekiyorsa yaparız." dedi. 

Editör: TE Bilişim