Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) ikinci ve üçüncü ligler için aldığı karara tepki gösteren Şanlıurfaspor Kulübü tarafından yapılan açıklamada, Niğde Anadolu FK'de örnek gösterilerek  “Bu ahlaksız, iğrenç, mide bulandırıcı Nihat Özdemir başkanlığındaki TFF çatısı altında gelecek senede maçlara çıkmayacağımızı  belirterek Şanlıurfaspor Kulübü olarak Türk futbolundan çekiliyoruz” denildi. 

TFF’nin koronavirüs nedeniyle ikinci ve üçüncü liglerde müsabakalara devam edilmemesi yönünde karar almasının ardından üçüncü lige düşen Şanlıurfaspor Kulübü, yaptığı açıklamada Türk futbolundan çekildiklerini duyurdu. 

Şanlıurfaspor’un açıklaması şöyle; 

“İkinci lig kırmızı grupta kalan maçların tümünü kazansa dahi küme düşecek Niğde Belediyespor’u neden düşürmediniz. Kalan 6 maçta en yakın rakibi ile arasında 6 puan fark olan Gümüşhanespor’u ligte tutarken Şanlıurfaspor’u niye düşüyorsunuz. Biz Şanlıurfaspor Kulübü olarak bu kararın altında art niyet olduğunu düşünüyoruz. 

Tüm Urfalılara yapılan bu hakaretten dolayı, bu ahlaksız, iğrenç, mide bulandırıcı Nihat Özdemir başkanlığındaki TFF çatısı altında gelecek senede maçlara çıkmayacağımızı  belirterek Şanlıurfaspor Kulübü olarak Türk futbolundan çekiliyoruz.” 

Ankara Demirspor'da aynı tarz bir açıklama ile ligden çekildiğini bildirmişti. 

Editör: TE Bilişim