Bu diziyi belki anlamak güç, ilk izlenildiğinde ise birçok insana saçma geliyor hatta.  Ancak sabredip izleyen farklı bir dünyaya gözlerini açıyor.
İnsanın insan olduğunu hatırlatan, bam teline dokunan bir dizi. Bütün hırsların, kavgaların ne derece lüzumsuz olduğunu iliklerimize kadar hissettiriyor.
Bu sabah ise üzücü bir haberle uyandım. Dizinin kaldırılma ihtimali konuşuluyor sosyal medyada. Gerekçesinin, oyuncuların gezi parkı eylemlerine verdiği destekten ötürü olduğu iddia ediliyor.
Gezi parkı eylemlerinin siyasi boyutuna girmek istemiyorum. Kimlerin ne derece haklı veya haksız olduğunu sizin vicdanınıza bırakıyorum. Ancak dizinin bu eylemlerden ötürü yayından kaldırılma ihtimali çok incitici.
Hiç mübala etmeden söyleyeyim, bu dizi insanların bakış açısını değiştiren hayatına mutluluk katan, güldüren, en gaddarı bile ağlatabilen, pazartesi günlerini bile sevdiren bir dizi. Yani bir diziden çok ötesi.
Şundan da emininm; bu kadar hoş bir tablonun arkasında senarist zihinlere bilinçsizce farklı mesajlar düşürme niyetinde de değil.
Dünyayı, iktidarları ve toplumları eleştirirken bile gülümsetebilmek, bunu kibarca başarmak bir meziyettir.
Birileri yazmış; 'devletin parası devlete başkaldırıyorlar' diye. TRT'nin parası halkın parasıdır, devlet de halktır.
Leyla ile Mecnun dizisine bile tahammül edilemeyen bir ülkenin akıbetini hayal edemiyorum. İleri demokrasi bu mudur?
Muhalefet hareketleri belki iktidarı zannettiğiniz kadar yıpratmadı ancak hükümet ve TRT bu dizinin kaldırımasını izah edemez.
İnsanın neyden, nereden düşeceği belli olmaz.
 Ey TRT izleyenleri Leyla ile Mecnun'u yedirmeyin!
FATİH EREN
https://twitter.com/atasagun_