Niğde'deki değişimin farkında mısınız? Niğde'deki değişimin farkında mısınız?

Demirkol, Bu yıl kurban fiyatlarının artmasının sebebi yeme, yoncaya, balyaya, samana ve silajlara gelen zamlar nedeniyle kurbanlık fiyatları geçen yıla oranla yüzde yüz oranında bir artış oldu. Geçen yıl küçükbaş kurbanlık fiyatları 4-5 bin lira arasında ike bu yıl 9 ile 10 bin TL arasında olduğunu söyledi.
BU FİYATLARA KURBANLIK YOK
İnsanların kurbanlık seçimlerini bilinçli bir şekilde yapmaları gerektiğini belirten Niğde İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şuayip Demirkol, “2 bin 500 – 3 bin liraya kesilen kurbanlar bence uygun değildir. Bunu insanlarımız bilinçli bir şekilde yapmaları lazım. 
Niğde’de güzel besicilerimiz var, vatandaşlarımıza kurbanlıkları canlı görüp vekâletlerini verip kurbanlıklarını görerek birebir kestirmelerini tavsiye ediyorum. 
Kurban fiyatlarıyla ilgili çok fazla hata yapılıyor ve bayramın yaklaşması ile birlikte söylentiler artıyor. İnsanlarımıza 2 bin 500 – 3 Bin liraya kurban satıldığını söylüyorlar. Böyle bir meblağ da yok, böyle fiyata kurbanlıkta yok. Vatandaşlarımız paralarının nereye gittiğini, kurbanlıklarının nerede kesildiğini güzel bir şekilde araştırmaları gerekir. Vatandaşlarımız bu tür kurban satışı yapan yerlere kanmasınlar” dedi. 
FİYATLAR 9-10 BİN TL ARASINDA
Başkan Demirkol, şu anda Niğde’de 1 yaşındaki küçükbaş kurbanlıkların 9 bin ile 10 bin arasında olduğunu belirterek, “Kurban olabilecek, etlenmiş, etini almış, randımanını sağlamış küçükbaş kurbanlık fiyatı şu anda 9-10 bin arasında. Kurban kesecek vatandaşlarımız kurbanlıkların başında bulunsun ve vekaletini kurban kesilen yerde versin. İlimizde çok güzel hayvan besleyen çiftliklerimiz var, besicilerimiz var. Vatandaşlarımız birebir üreticiyle muhatap olsunlar, orada gözleri göre göre içlerine sindirerek kurbanlıklarını seçsinler” şeklinde konuştu.