Niğde’de üzüm yetiştiricilerine önemli uyarı Niğde’de üzüm yetiştiricilerine önemli uyarı

Niğde Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Eğitim ve Danışmanlık Birimi personeli Psikolog Cemrenur Diğler tarafından Dedelibağ Cami Kur’an Kursu kursiyerlerine yönelik Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı kapsamında “Teknoloji Bağımlılığı” eğitimi verildi.

Niğde Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Eğitim ve Danışmanlık Birimi personeli Psikolog Cemrenur Diğler tarafından sunum yaptığı seminerde, çevrimiçi ve çevrimdışı oyun oynamanın yol açtığı problemlerden bahsedildi.

Niğde Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Oyun oynama davranışı ile ilgili sağlık sorunları sadece oyun oynama bozukluğunun kendisi ile sınırlı değildir. Oyun oynama bozukluğuna eşlik eden yetersiz fiziksel aktivite, sağlıksız beslenme, görme ve işitme problemleri; kas/iskelet problemleri, depresyon, sinirlilik, öfke ve can sıkıntısı gibi birçok probleme yol açmaktadır. Dijital teknolojilerin ve sosyal medyanın aşırı kullanımı özellikle çocuk ve gençler açısından siber zorbalığa uğrama veya beden imajının bozulması gibi sonuçlar da doğurmaktadır" dedi.

Editör: Selim GÖKEL