Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Kazak Kızlar Pedagoji Milli Üniversitesi, M. Akmulla Başkurt Devlet Pedagoji Üniversitesi ve Bakü Avrasya Üniversitesinin ortaklığı ile düzenlenen, VII. Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu, Üniversite ev sahipliğinde online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirildi.

Pandemi koşulları nedeniyle online olarak düzenlenen VII. Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumuna, 6 ülkeden 203 bildiri müracaatı yapılırken, bu müracaatlardan 164 bildiri hakem değerlendirmelerini aşarak sunulmaya uygun görüldü. VII. Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumunda, Kazakistan’dan 92, Türkiye’den 34, Azerbaycan’dan 28, Özbekistan’dan 8, Kırgızistan ve Doğu Türkistan’dan da 1’er adet bildiri sunuldu.

Çevrimiçi olarak 17 oturum şeklinde üç günde başarılı bir şekilde gerçekleştirilen ve Türk Dünyasının nitelikli bilgi üretimine katkı sağlaması ve bilim dünyasının tüm paydaşlarına yeni bakış açıları sunması da beklenen VII. Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu sonunda kapanış bildirgesi yayınlandı.

VIII. Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ev Sahipliğinde Yapılacak

Sempozyum Düzenleme Kurulu tarafından yayımlanan kapanış bildirgesinde iki önemli kararın alındığı da duyuruldu. Bu kararlar neticesinde, 2021 yılında yapılması planlanan VIII. Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumunun Türkiye’de Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipliğinde, salgın engel olmadığı taktirde yüz yüze, aksi taktirde ise yine çevrimiçi ve uzaktan olarak 2-4 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılmasına ve Kırgızistan’dan Balasagun Kırgız Milli Üniversitesi ile Özbekistan’dan Uluğbey Taşkent Milli Üniversitelerine sempozyum için ortaklık ve buna bağlı olarak ortak çalışmalar konusunda teklif götürülmesine karar verildi.

Kapanış bildirgesinde ayrıca, “Sempozyumun ortağı bütün Üniversite Rektörlerine, sempozyumda görev alan ekiplere, üniversitelerin bütün personellerine ve özellikle böyle zor bir zamanda bizleri yalnız bırakmayan katılımcılarımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine de yer verildi.

Editör: TE Bilişim