Türk Ocakları Niğde Şubesi tarafından “Sağlıklı Yaşam İçin Spor ve Sporun Önemi” başlıklı sohbet programı gerçekleştirildi.

Programa Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Kamil Cesur konuşmacı olarak katıldı.

Cesur,  konuşmasında sağlık yaşam için sporun neden gerekli olduğunu, spor yapmazsak ne gibi sorunlarla karşılaşacağımızı, doğru şekilde nasıl spor yapılacağını anlattı. İnsan hayatında mekanizasyon ve otomasyonun büyük bir yer tutmasıyla spordan uzaklaştığımızı ve tembelleştiğimizi gerek genel üretim gerekse günlük yaşam içerisinde her zaman aktif olunması gerektiğini söyleyen Cesur, 19. Yüzyılda %98 hareketliyken günümüze gelindiğinde bu oranın %28’e düştüğünü belirtti. Kaliteli bir yaşam, hareket azlığı hastalığı, kalp damar hastalıklarının önüne geçmek için sporun önemini vurgulayan Cesur, bu hastalıkların engellenmesi amacıyla başlatılan “Yaşam Boyu Spor” olgusunun ortaya çıktığını, diğer ülkelerde önemli ölçüde destek verildiğini bizim ülkemizde de bu konuyla ilgili çeşitli kuruluşların bulunduğunu ifade etti. Egzersizlerin yararını iki başlıkta ele alan Cesur ilk olarak bireyin kondisyonunun artması ikinci olarak ise günlük hayattaki yorgunluk seviyesinin daha az olması olarak sınıflandırdı. Diğer sporlara nazaran herkesin yapabileceği yürüme koşma gibi sporların yapılmasında fayda olacağını ve spora başlamadan mutlaka sağlık kontrollerinin yaptırılması gerektiğini vurgulayan Cesur, spor sürekli ve düzenli olarak yapıldığı zaman geri dönüt alınabileceğini ifade etti.

Program, Türk Ocakları Niğde Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ahmet Teymen’in, Kamil Cesur’a teşekkürü ve plaket takdimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim