Türk Ocakları Niğde Şubesi’nin 17. Olağan Genel Kurul Toplantısı 9 Ağustos 2020 Pazar günü saat 14.00’de Turaneli Derneği Toplantı salonunda gerçekleşti. 

Covid-19 salgınına karşı gerekli tüm önlemlerin alındığı Genel Kurul toplantısına yalnızca Türk Ocakları Niğde Şubesi üyeleri katıldı. Genel kurul sonucunda yeni Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Merkez Genel Kurulu oluşturuldu. Yeni seçilen Yönetim Kurulu adına Başkan Dr. Turgay Düğen yapmış olduğu konuşmada, Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Ocakları’nın Türk tarihi ve Türk Milliyetçiliği için önemli bir kilometre taşı olduğunu, Türk Ocakları’nın kuruluşunda olduğu gibi bugün de siyaset üstü konumunu, ilim ve kültür sahasındaki amaçlarını koruyarak ve güçlendirerek devam ettirdiğini söyledi. Prof. Dr. Metin Hakan Severcan ve yönetiminin çok önemli faaliyetler gerçekleştirdiğini ve Türk Ocakları Niğde Şubesi’nin Türkiye ve Türk Dünyası için özveriyle ve gayretle çalıştığını belirten Düğen, eski yönetim kurulu üyelerine ve yeni yönetime destek veren tüm Türk Ocakları Niğde Şubesi üyelerine teşekkür etti. Türk Ocağı Niğde Şube Başkanlığı görevini devreden Prof. Dr. Metin Hakan Severcan’a üstün gayretleri ve çalışmalarından dolayı Dr. Turgay Düğen tarafından plaket takdim edildi.

Yine çalışmalarından dolayı Doç. Dr. Ahmet Teğmen’e Niğde Türk Ocağı Kurucu Üyelerinden Sayın Rıfkı Yazıcı plaket takdiminde bulundu. Plaket takdimimin ardından Rıfkı Yazıcı “Türk Ocaklarında görev yapan her arkadaşımıza gönülden teşekkürlerimi sunarken yeni yönetimde kadın arkadaşlarımızın görev yapacak olmasını gördüğünden dolayı da çok mutlu olduğumu söylemeden geçemeyeceğim” dedi. Yine önceki dönem yönetim kurulu üyesi Yiğit Göregen’e ve Mahmut Polat’a özverili hizmetleri için Dr. Çiğdem Şahin tarafından teşekkür plaketi sunuldu.

Türk Ocakları Niğde Şubesi’nin Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Merkez Genel Kurul Delegeleri için seçilen isimler ise şöyle;

Yönetim Kurulu (Asıl)                            

1- Turgay DÜĞEN (Başkan) 

2- Çiğdem ŞAHİN (Başkan Yrd.)

3- Hilal BUDAK (Sekreter)

4- Cemal SEVİM (Muhasip)

5- Mehmet EKİZ

6- Seval EROĞLU

7- Engin Cemal MENGÜÇ

 

Yönetim Kurulu (Yedek)                       

1- Emin Salihi

2- Melek KÖRÜKÇÜ

3- Gökhan HEYBELİ

4- Mustafa SARIDEMİR

5- Orhun SOYDAN

6- Kâmil CESUR

7- Melih ÜNLÜLER

 

 

Denetleme Kurulu (Asıl)

1- Rıfkı YAZICI

2- Alaeddin CEYLAN

3- Gazi KARABULUT

 

Denetleme Kurulu (Yedek)

1- Salih ÖZKAN

2- Kazım BULUT

3- Ziya ÖZTÜRK

 

Merkez Genel Kurul Delegeleri (Asıl)

1- Turgay DÜĞEN

2- Metin Hakan SEVECAN

3- Mehmet Yılmaz UZUN

 

Merkez Genel Kurul Delegeleri (Yedek)

1- Çiğdem ŞAHİN

2- Cemal SEVİM

3- Yiğit GÖREGEN

Editör: TE Bilişim