AK Parti 27. Dönem Niğde milletvekili adayı, Mali Müşavir Sedat Çağlar’ın “Yürekten Kaleme” isimli şiir kitabından sonra şimdi ise “NİĞDE DEKLERASYONU Niğde’nin Kalkınması ve Gelecek Vizyonu” başlıklı yeni kitabı yayınlandı. Yayınlanarak tüm kitap evlerindeki raflarda ve internette okuyucularıyla buluşmak üzere yerini aldı.

Yazar ve Şair Çağlar’ın yayınlanan “NİĞDE DEKLERASYONU Niğde’nin Kalkınması ve Gelecek Vizyonu” isimli kitabında Niğde’nin eksiklerinin, sorunlarının ve fırsatlarının tespit edilerek Niğde’mizin kalkınması ve gelişimi için birçok proje geliştirildiği belirtilmiştir. Bir siyasetçinin siyaset yapmasında, her şeyden önce bir gayesi olması gerektiğine değinen Sedat Çağlar; “Bu kitap bir siyasetçinin gayesini ortaya koymak amacıyla kaleme alınmıştır. Herkesin siyasi hayatında belli başlı hedefleri vardır. O hedefler doğrultusunda hareket eder. Kimileri için bu gaye siyasi makamlara sahip olmak olarak tanımlanabilir. Kimileri için mevcut makamlarını korumak olarak tanımlanabilir. Kimileri için ise bir aşk, bir ülkü, bir dava olarak tanımlanabilir. İşte bizim ki bu üçüncü sıradakidir. Yani yaşadığım memlekete ve şehre olan aşkım, hizmet borcum, bizleri eser bırakma gayesine itmiştir.

Siyaseti bizler genelde ülkemize, özelde memleketimize hizmet etmek olarak görüyoruz. Her şeyden önce fikir siyaseti yapıyoruz. Fikir siyaseti bizleri diğerlerinden ayrıştırıyor. Kişisel çekişmelerden uzaklaşıyoruz. Adam kayırmaktan ve adamın adamı olmaktan uzaklaşıyoruz. Siyasi entrikalardan, suni gündemlerden, kısır çekişmelerden uzaklaşıyoruz. Enerjimizi ve mesaimizi genelde ülkemize, yerelde ilimize nasıl eser bırakabiliriz bunu planlıyoruz. Memleketimizi gelecek nesillere nasıl hazırlarız, halkımızı sosyal refah nasıl ulaştırırız, halkımızın yaşam kalitesini nasıl arttırırız bunlarla hemhal oluyoruz. Bu nedenle siyaset yaparken, bütün kaygı gömleklerini çıkarıp objektif ve idealist bir siyaset yapma yöntemini seçiyoruz. Diyoruz ki biz siyaseti kişisel menfaatler için yapmıyoruz. Biz siyaseti egomuzu tatmin için yapmıyoruz. Biz siyaseti olmayan saygınlığımızı kazanmak için yapmıyoruz. Biz siyaseti çevre kazanmak için yapmıyoruz. Biz siyaseti ranta çevirmek için yapmıyoruz. Biz siyaseti aşk için yapıyoruz. Biz siyaseti halkımızı sevdiğimiz için yapıyoruz. Biz siyaseti kutsal bir dava olarak görüyoruz ve kendimizi de siyasetin hizmet eri olarak addediyoruz. Daha yaşanır bir memleket, gelir seviyesi yüksek bir memleket, huzurun ve istikrarın inşa edildiği bir memleket, suç oranlarının asgari olduğu, muhtaçlığın yaşanmadığı sosyal refahın her kesime ulaştığı bir memlekettir bizim hayalimiz. İnsanların kaliteli bir şekilde sosyalleşebildiği, yeteri kadar yeşil alana sahip olan, kültürel olarak kendilerini geliştirebilecekleri şehir meydanlarının, amfilerin, tiyatro salonlarının, sinemaların, AVM’lerin olduğu bir şehir bizim hedefimiz.

Kırsalda üreticilerimizin ve yetiştiricilerimizin toprağa ve üretim şartlarına uygun olarak en karlı ürünleri en verimli bir şekilde üretip pazarlayabilmesi için gerekli tarım, hayvancılık ve sanayi alanlarındaki yatırımları ilimize kazandırmak önceliğimiz olacaktır.

Hedefimiz, Niğde’yi öncelikli bölgesel bazda lider bir il olarak ön plana çıkarmak olacaktır. Nihai hedefimiz, Niğde’yi ülkemizde ve dünyada akıllarda kalan ve ismini herkesin bildiği Anadolu coğrafyasında nereye düştüğünü herkesin rahatlıkla bilebildiği bir il haline getirmektir.

Sedat Çağlar yeni kitabı için okurlarıyla buluştu Sedat Çağlar yeni kitabı için okurlarıyla buluştu

Bazı insanlar vardır bir şeyler yapanları konuşurlar, bazı insanlar vardır yapılanları konuşurlar, bazı insanlar da vardır yapılacakları konuşurlar. İşte biz NİĞDE DEKLERASYONU’nda Niğde için ve Ülkemiz için yapılacakları kaleme aldık. Niğde’nin gelişimi ve geleceğine yön vermek gayesi ile hazırlanan bu kitapta her şeyden önce Niğde’nin kalkınması için giderilmesi gereken eksikliklerin ve sorunların tespitleri yapılmıştır. Niğde’nin ihtiyaçları da göz önüne alınarak Niğde’yi geleceğe hazırlamak için stratejiler geliştirilmiştir. Niğde’nin hali hazırda elinde bulundurduğu imkânları çarpan etkisi ile nasıl sıçrama tahtası haline getirebiliriz bunları tartıştık bu kitabımızda.

Niğde Deklarasyonu, bir HEDEFTİR. Niğde için hazırlanmış bir VİZYON BELGESİDİR. Bütün siyasi ideolojilerden uzak proje bazlı hazırlanmış bir rehber niteliğindedir. Niğde’yi yönetecek olan siyasi ve bürokratik kadrolara bir el kitabı olması amacıyla hazırlanmıştır. Niğde Deklarasyonu’nun bir tek gayesi vardır o da Niğde’nin gelişimi, kalkınması ve geleceğidir. Ayrıca bu kitap, Niğde ölçeğinde olan ülkemizin diğer illerine de örnek olabilecek ve rehber görevi teşkil edebilecek şekilde hazırlanmıştır. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şuuru ile yazılmıştır bu kitabımız. Ömürlerin kısa olduğu ve zamanın durdurulmasının mümkün olamadığı bu dünyada, kadim şehrimiz olan Niğde’ye bir eser bırakabilirsek ve yahut eser bırakmak gayesinde olan kişilere ilham verebilirsek, onlara örnek teşkil edebilirsek ne mutlu bize. Kitap, gelecek nesillere bırakılabilecek en güzel mirasların başında yer alır. Bizlerde gelecek nesillere faydalı olsun ümidiyle, bir eser bırakma gayesini benimsedik. Zevkle okumanız ve faydalı olması temennisiyle” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim