Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 Eylül 2018 tarihinde ilan ettiği “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” etkinlikleri kapsamında, Ömer Halisdemir Üniversitesinde Prof. Dr. Fuat Sezgin anısına sergi düzenlendi.


Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanında düzenlenen “Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Müzesinden Fotoğraf Sergisi”nin açılışına Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, Altuhisar Kaymakam Vekili Yunus Emre Akpınar, POMEM Müdürü Mehmet Kemal Arısoy, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Dekanlar Müdürler ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.


Serginin açılışında konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar konuşmasına, “2018 yılında aramızdan ayrılan Prof. Dr. Fuat Sezgin, Türkiye’nin sahip olduğu en önemli bilim insanlarından biridir. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 2019 yılı “Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” olarak ilan edildi. İslam tarihi, bilim ve teknoloji tarihi alanında yaptığı akademik çalışmaları ve değerli eserleri ile tanıdığımız hocamızı anmak, anlamak ve öğrencilerimize daha iyi tanıtmak amacıyla bu sergiyi açtık" diyerek başladı.


"Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamız İslam kültür ve medeniyetinin daha iyi anlaşılması ve sonraki nesillere aktarılması konusunda sayısız çalışmaya imza attı.
Hocamız, Türk İslam Bilim Tarihi alanında yaptığı bu çalışmalarla avrupalıların karanlık çağ veya orta çağ diyerek geçiştirdikleri bu dönemde, islam ve Türk dünyasından bilim insanlarının, bilgiye ve bilime yaptıkları önemli katkıların gün yüzüne çıkmasını sağladı" diyen Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, "Prof. Dr. Fuat Sezgin  bahsetmiş olduğumuz bu çalışmalarla başta Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü olmak üzere Türkiye Bilimler Akademisi şeref üyeliği de dahil çok sayıda önemli ödül ve nişana layık görüldü" sözleri ile konuşmasını sürdürdü.


Ayrıca Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamızın geçmişimizi anlayabilmemiz ve tarihimizin derinliklerindeki değerlerimize sahip çıkmamız için kurulmasında büyük emek harcadığından da bahseden Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi de üstün nitelikli eser ve ortaya konan özgün çalışmalardan dolayı kurum statüsünde Kültür ve Turizm Bakanlığı 2016 Özel Ödülü'ne layık görüldüğünü de sözlerine ekledi.


Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar konuşmasını, "Ömrünü İslam bilimler tarihine adayan Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamızı rahmet ve şükran ile anıyor, bu önemli serginin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diyerek sonlandırdı.


Konuşmaların ardından Rektör ve diğer protokol üyeleri sergideki tüm eserleri gezerek inceledi.
Sergi, 25 Kasım-06 Aralık 2019 tarihleri arasında Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanında ziyarete açık kalacak.

Editör: TE Bilişim