Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan "Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü" kapsamında "Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası" Niğde’de başladı.


Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımı ile 29 Mart 2021 tarihinde imzalanan “Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü” sonrası tüm yurtta cezaevleri için kitap bağış stantları oluşturuluyor. “Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası” adı altında başlayan kampanya Niğde’de başladı.

Açılışta konuşan Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan; “bugün ceza infaz kurumlarımızın kütüphanelerine bağışı adı altında Adalet Bakanlığımız ile kültür bakanlığımız arasında işbirliği protokolü yapıldı. Bu kapsamda Sayın Bakanlarımızın katılımlarıyla Ankara’da ve eş zamanlı 81 ilimizde de yapılmaktadır. Buradaki amacımız tutuklu ve hükümlü arkadaşlarımızın topluma kazandırılabilmesi kitap alışkanlıklarının arttırılması ve kültür seviyelerinin yükseltilmesi amaçlanmaktadır. Bizim bu kampanyada ilimizdeki bütün kurumlardan beklediğimiz kitap bağışına destek vermeleri ve vatandaşlarımızdan beklentimiz ise bir kitap dahi olsa bu kampanyaya destek vermeleri. Bu kampanyaya öncülük eden Sayın Bakanlarımıza ve değerli protokol üyelerimize ve katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

Adalet Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığımız arasında imzalanan protokol çerçevesinde ceza infaz kurumlarımızdaki kütüphanelerin sayılarını arttırmak ve mevcut kütüphaneleri de zenginleştirmek adına bir kitap bağışı kampanyasını bugün burada başlatıyoruz. Amacımız kütüphaneler ve kitap konusunda toplumda farkındalık ve oluşturmak. Ceza infaz kurumlarındaki kütüphaneleri zenginleştirmektir. Buradan tüm Niğdelilere ve kurumlara gelip bu kampanyaya bir kitap dahi olsa bağışta bulunmaları konusunda çağrıda bulunuyorum. Ceza infaz kurumlarındaki suça karışmış vatandaşlarımızı ne kadar iyi eğitirsek ne kadar çok kitap okumalarını sağlarsak onlarda aydın ve eğitilmiş birey olarak toplumdaki yerlerini alacaklardır. Aydınlar şehri Niğde’mize yakışanı yapalım ve bu kampanyaya destek olalım” diye konuştu.

Adalet bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde bir Kitap Bir Umut sloganıyla başlatılan Kitap Bağış kampanyasına destek olmayan isteyenler Niğde Adalet sarayı içerisindeki Kitap Bağışı Standına iletebilirler. Ayrıca Kurumlardan, evlerinizden veya ofislerinizden alınmasını istediğiniz kitaplarınız için ise 0 388 232 33 79 ya da 0 388 232 33 77 numaralı telefonları arayarak bağış yapacağınız kitaplarınızı aldırabilirsiniz.

"Okumaşkı Buluşturuyor" Kitap Kulübünün 3. Toplantısı "Okumaşkı Buluşturuyor" Kitap Kulübünün 3. Toplantısı

Editör: TE Bilişim