Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruhi Ersoy’un sunumuyla, “Cumhuriyetimizin 100. Yılına Doğru; Milli Kültür, Milli Devlet ve Milli Gelecek Üzerine Düşünceler” adlı konferans gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan “Şehrengiz” Projesi Çalıştayı Milli Eğitim Bakanlığı’ndan “Şehrengiz” Projesi Çalıştayı

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezimizde Rektör  Prof. Dr. Hasan Uslu’nun da katılımıyla gerçekleştirilen konferansa, Niğde Valisi Mustafa Koç, Niğde il protokolü, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Ruhi Ersoy, “Cumhuriyetimizin 100. Yılına Doğru; Milli Kültür, Milli Devlet ve Milli Gelecek Üzerine Düşünceler” adlı konferansında, Şehit Ömer Halisdemir’in kahramanlığından bahsederek, 15 Temmuz’u bir milletin direnişi ve ruhunun ortaya çıkışı olarak ifade etti ve “Geçmişten bugüne, en başarılı bilim insanlarımız hep bir sabotaja maruz kalarak devre dışı bırakıldı. Ama bizde bilim bitmez ve bitmedi. Şimdi ise tüm dünyaya teknolojisiyle ve bilimiyle nam salan Selçuk Bayraktar var” dedi.

Konferansın devamında, ülkemizin bulunduğu coğrafyada ve dünya düzeninde artık söz sahibi olan bir yapıda olduğunu aktaran Prof. Dr. Ruhi Ersoy açıklamalarının devamında, “NATO’nun ve Avrupa Birliğinin, Türkiye’nin kararlarına uyduğu bir döneme girdik. Birleşmiş Milletler Sekreteri yeni dünya düzeninin Türkiye’den ibaret olduğunu söylüyor” ifadelerini kullandı.

Birçok Avrupa ülkesinin askeri gücünün yok denecek kadar az olduğunu ve ülkemizin savunma sanayide önemli bir konumda yer aldığını da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Ruhi Ersoy, açıklamalarının sonunda programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Konferans, Prof. Dr. Ruhi Ersoy’a, Rektör  Prof. Dr. Hasan Uslu ve Niğde Valisi Mustafa Koç tarafından hediye takdimi yapılması ile son buldu.

Editör: TE Bilişim